Tort Sifflé

de tarasmariana in Torturi, 6 Iun 2014 | 28513 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100g de zahar
  • 80g de faina
  • 100ml smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 4 lingurite de cacao

Crema:

  • 100g de zahar pudra
  • 200ml de frisca
  • 200g de branza dulce de vaca
  • 4 lingurite de vanilie
  • 200g de visine din compot
  • 20g de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sifflé:

  • Preparerea blatului : 

Se pune un ou intr-un bol, se adauga zaharul si se bate bine cu mixerul. Se adauga uleiul si smantana. Se mai bate un pic faina, praful de copt si cacaua. Se amesteca uscate si se adauga cate putin in compozitie. Se amesteca pana se omogenizeaza, se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei. Tava sa fie de 21cm pe 21cm si se introduce in cuptor la 190 de grade pentru 15-20 de minute. Cand s-a copt blatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca. Dupa aceea, taiem blatul in bucatele de cate 2 cm.

  • Prepararea cremei :

Se pune branza razuita, zaharul pudra, vanilia si frisca intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se adauga gelatina si se amesteca bine.

  • Asamblarea tortului


Luam o tava de 20 de cm si o invelim cu o folie de ciolofan. Punem pe fundul tavii cateva linguri de crema. Adaugam 6-7 bucatele de blat, punem si cateva visini. Se mai pun cateva linguri de crema, si asa facem pana la capat. La sfarsit se toarna toata crema deasupra sa fie totul acoperit. Se inveleste tava cu tort folosind o folie de ciolofan. Il dam la rece pentru 5-6 ore. Dupa aceea se rastoarna pe un platou.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Sifflé-0
Tort Sifflé-1
Tort Sifflé-2
Tort Sifflé-3

COMENTARII (22)

lucy2002

lucy2002 1

18.06.2014, 21:06

Ce bine arata !

tarasmariana

tarasmariana 1

20.06.2014, 12:38

Multumesc Claudia!

tarasmariana

tarasmariana 1

20.06.2014, 12:40

Multumesc Lucy!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!