Tort Toffifee

de Cantboilanegg in Torturi, 17 Mar 2011 | 13308 vizualizari

 

O readaptare a tortului cu mousse de ciocolata. Mi-a placut foarte mult si am mai adaugat cateva calorii in plus: delicioasele bomboane cu caramel si alune Toffifee!
Tortul este format dintr-un blat subtire cu cacao si nuci, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de: - 60 g nuci - 100 g zahar pudra - 20 g cacao - 4 albusuri - un varf de cutit de sare Pentru prepararea primului strat de mousse de ciocolata (stratul alb) avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 250 g ciocolata alba - o lingurita si jumatate de gelatina - 300 ml frisca Pentru prepararea celui de-al doilea strat de ciocolata avem nevoie de: - 125 ml smantana dulce - 200 g ciocolata cu lapte - o lingurita de gelatina alimentara - 200 ml frisca  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Toffifee:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra. Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute.

Crema 1:

Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce. In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi frisca batuta. Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet.

Crema 2 se prepara exact ca si crema 1. Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam totul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si ornam cu glazura de ciocolata (preparata din ciocolata topita cu o lingurita de smantana si una de unt -  la cuptorul cu microunde), ciocolata rasa si bomboane Toffifee, asa cum se vede in imagine!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Toffifee-0
Tort Toffifee-1
Tort Toffifee-2

COMENTARII (5)

Bunica 1

17.03.2011, 22:14

Bine ai venit ! Toate problemele se vor rezolva Prajitura e.....foarte buna

elena1988 1

25.03.2011, 13:21

mihaelar63 1

21.12.2012, 15:23

La multu ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04