Tortul Alinei

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 2241 vizualizari

 

Pentru prietena mea cea mai buna care sambata a implinit 35 de primaveri:D

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf copt
  • Ptr crema:
  • 400 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • Ptr insiropat:
  • 1 ceasca cafea
  • 1 lingura rom
  • cacao ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Alinei:

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste.

Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul de faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia in tava de tort si se niveleaza, apoi se da la cuptor ptr 30 de minute.

Se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taie in doua. Intre timp se pregateste siropul amestecand cafeaua cu romul si 2 cesti apa. Se bate frisca de jumatate, se adauga cate o lingura de mascarpone mixand mereu usor pana se incorporeaza tot.

Se insiropeaza blatul, se umple tortul cu jumatate din crema, iar restul se pune deasupra. Se niveleaza crema si se presara cacao.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tortul Alinei-0
Tortul Alinei-1
Tortul Alinei-2
Tortul Alinei-3
Tortul Alinei-4

COMENTARII (23)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

16.04.2011, 16:17

Dar eu aici nu am fost?
Il stiam de pe mess ) si credeam ca am comentat ))
La multi ani, Alina!!!
Frumos tort, frumos gest, frumoasa poza!

adry88

adry88 1

01.06.2011, 21:22

delicios

VERONICA2607

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:02

super prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!