Tortulete de post

de amalia01 in Prajituri, 16 Mar 2015 | 814 vizualizari

 

Cine spunea ca prajiturile de post nu pot fi deliciose?

 

INGREDIENTE

 Blat:

  • 270 g faina
  • 2 linguri de cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 lingurita rasa de bicarbnat de sodiu
  • 130 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei

  Umplutura:

  • restul de blat
  • 100 g zmeura
  • 2 lingurite de miere

  Glazura:

  • zmeura
  • ornamente pentru decor
  • glazura de lamaie Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete de post:

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.

Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.

Lasi blatul la racit.

Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm( ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.

Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.

Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.

Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe ambalaj si torni pe tortulete.

Decorezi cu zmeura si ornamente.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tortulete de post 371611
retete culinare - Tortulete de post 371612
retete culinare - Tortulete de post 371613
retete culinare - Tortulete de post 371614
retete culinare - Tortulete de post 371615
retete culinare - Tortulete de post 371616
retete culinare - Tortulete de post 371617
retete culinare - Tortulete de post 371618

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.03.2015, 21:12

Mmmm, delicioase!

Panacris 1

17.03.2015, 09:03

monik80 1

17.03.2015, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21