Biscuiti cu nuca si dulceata de caise

de Valclaudia in Prajituri, 19 Iul 2013 | 2286 vizualizari

 

reteta de biscuiti am preluato de la Dya, careia ii multumesc. @};-
Am renuntat la scortisoara si am preferat sa umplu biscuitii cu dulceata de caise http://www.bucataras.ro/retete/biscuiti-47755.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat de biscuiti:
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 4 linguri cu zahar
  • 300 g faina de grau
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri cu miere de albine
  • un plic praf de copt
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • 50 gr. zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu nuca si dulceata de caise:

Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt.

Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu ajutorul unei forme de biscuiti floricele. La asezarea in tava avem grija ca jumatate din floricele sa aiba decupata si o gaura la mijloc. (Gaurile le-am facut cu un dop de la o sticla de spumant.)

Le coacem la temperatura moderata pana devin aurii.

Dupa ce se racesc se umplu cu dulceata de caise si se pudreaza cu zahar.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se servesc cu lapte sau cafea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245893
retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245894
retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245895
retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245896
retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245897
retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245898
retete culinare - Biscuiti cu nuca si dulceata de caise 245899

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

19.07.2013, 22:20

ce faini sunt

iri_iri 1

20.07.2013, 19:20

ce bune sunt

diaconta 1

20.07.2013, 22:27

cu dulceata acrisoara,sigur sunt un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S