Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post

de Georgiana78 in Prajituri, 19 Mar 2012 | 3559 vizualizari

 

Niste tarte delicioase de post dintr-un aluat fff bun care pot fi umplute cu ce vrea fiecare si dulci si sarate oricum ar fi sunt la fel de delicioase.....si nu exagerez!!!!!!!!! Eu am preferat sa le fac dulci astazi....

 

INGREDIENTE

  • Aluatul special:
  • 100 ml vin alb(suc de rosii sau bors)
  • 80 ml ulei de masline sau de floare
  • 300-350 gr faina
  • 2 linguri malai(asta este tot farmecul retetei pt ca datorita malaiului raman putin crocante si ii dau un gust special, placut)
  • 1/2 lingurita sare
  • Crema- budinca:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 ml lapte soia sau cocos
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta vanilie
  • caise din compot
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post:

Aluatul:

- puneti intr-un castron vinul, uleiul, sarea si amestecati bine dupa care adaugati faina si malaiul si amestecati bine cu lingura pana se cere framantat si se framanta dar nu prea mult dupa care se pune 30 min la frigider

- in acest timp se incalzeste cuptorul 

- se scoate aluatul de la frigider si se face un sul care se taie in 12 buc, care la randul lor se taie in 2, deci obtinem 24 buc de coca din care intindem in podul palmei pana la dinensiunea dorita fiecare buc cu care imbracam formele de tarta

- asezate in forme dam tartele la frigider din nou pana se racesc, se scot si se inteapa ca sa nu se umfle si le dam la cuptor la temperatrura de 200C pt. 10-15 min

- se scot din forme, se lasa sa se raceasca si se umplu cu o bucata de caisa si crema de budinca pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic

- se decoreaza dupa imaginatie

TIPS-URI

1

tartele coapte si racite se pot pastra pana la umplere intr-o punga de hartie sau o cutie de biscuiti

2

se poate umple cu spanac, ciuperci, sau orice alta umplutura dupa imaginatie si gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu caise si budinca de vanilie - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Laly 1

21.03.2012, 10:45

Delicioase

MIUTA 1

21.03.2012, 13:30

Ce bine arata

Georgiana78 1

26.03.2012, 16:11

Va multumesc si va pup!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac