Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 12 Feb 2016 | 750 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite."


Si pentru ca este vorba de dragoste, nu aveau cum sa lipseasca inimioarele.


A iesit un desert tare bun...ciocolata...capsuni cu frisca...suna bine? Cred ca deja v-am facut pofta!

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • un ou;
  • un praf de sare;
  • doua linguri zahar;
  • esenta de rom;
  • 250 ml apa minerala;
  • doua linguri ulei;
  • o lingura cu varf de cacao (25 g);
  • 5 linguri cu varf de faina (165 g);
  • ulei pentru uns tigaia.
  • Crema de ganache + glazura:
  • 200 ml frisca lichida;
  • 200 g ciocolata cu lapte.
  • Decor:
  • 50 - 100 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 6 capsuni;
  • doi ciorchini de coacaze rosii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache:

Clatite:

Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza.

Se unge tigaia cu ulei si se sterge cu un servetel, apoi se inginge si se toarna in ea un polonic din aluat. Se lasa la foc moderat sa se coaca, apoi clatita se intoarce pe partea cealalta. Se mai lasa cateva secunde, apoi se ia din tigaie. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. 

Crema de ganache + glazura:

Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior la foc si se amesteca continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Se imparte apoi in doua (1/2 se pune intr-un castron si dupa ce se racoreste se pune la frigider, iar 1/2 se lasa in cana gradata si se lasa sa se raceasca). 

Asamblare:

Cu ajutorul unei forme-inima pentru fursecuri se decupeaza clatitele (au iesit 5 inimi/clatita. Am avut 7 clatite, dar am folosit decat 6 si au rezultat 6 tortulete, din care am socotit 3 tortulete/portie).

Se mixeaza jumatatea de crema din castron si se ung inimioarele, formand 6 tortulete a cate 5 inimi. Se toarna apoi glazura peste fiecare tortulet. 

Se mixeaza frisca si cu ajutorul poshului se formeaza cate o floricica pe fiecare tortulet. 

Se orneaza cu capsuni si ciorchini de coacaze.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-0
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-1
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-2
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-3
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-4
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-5
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-6
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-7
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-8
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-9
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-10
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-11
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-12
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-13
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-14
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-15
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-16
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-17
Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache-18

COMENTARII (37)

mirela0911

mirela0911 1

14.02.2016, 19:06

Ce dragalase sunt!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

14.02.2016, 19:42

Multumesc, dragilor!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

15.02.2016, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!