Tozzetti by Laura Adamache

de aziz in Prajituri, 8 Ian 2011 | 2314 vizualizari

 

sint deliciosi si foarte aromati...http://adamache-laura.blogspot.com/2009/12/tozzetti.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune(eu am pus migdale si nuci)
  • 35 ml ulei
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tozzetti by Laura Adamache:

alunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva)

.ouale,  zaharul ,coaja de portocala, zaharul vanilinat se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si devin albicioase.

adaugam amoniacul stins cu lapte caldut si uleiul fara a ne opri din mixat.

se adauga faina iar la sf alunele sau nucile si migdalele.

aluatul este foarte moale .

Laura in reteta ei s-a ajutat de ceva faina pt a face un rulou care se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.

cind devine aurie si se crapa putin la suprafata este gata .

se scoate din cuptor pe un gratar se lasa la racit dupa care se taie felii si se da din nou in cuptor 160 de grade de aceasta data pentru alte 10 minute cit sa se usuce.

 

TIPS-URI

1

eu ca sa scap de chinul aluatului lipicios l-am rasturnat direct pe folie de aluminium si am ridicat marginile foliei si am lasat sa se formeze ruloul cit lungimea tavii.am lasat la copt in aceeasi pozitie a foliei ca in tava de chec

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tozzetti by Laura Adamache 76016
retete culinare - Tozzetti by Laura Adamache 76017
retete culinare - Tozzetti by Laura Adamache 76018
retete culinare - Tozzetti by Laura Adamache 76019
retete culinare - Tozzetti by Laura Adamache 76020
retete culinare - Tozzetti by Laura Adamache 76021

COMENTARII (17)

kamy 1

09.01.2011, 18:40

imi plac chestiile astea uscate

aziz 1

10.01.2011, 09:12

si mie kamy sint adevarat delicioase si foarte aromate de la portocala

MotanLaOale 1

10.01.2011, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D