Trigoane cu caise si ricota

de papabundetot in Prajituri, 15 Iun 2014 | 2837 vizualizari

 

Retetele cu foietaj in opinia mea sunt cele care te pot salva de la dezastru :) adica musafiri nepoftiti sau…o disperata pofta de dulce intr-un moment in care timpul e foarte limitat.

Pentru ca in weekend imi place tare mult sa imi incep ziua cu o plimbare la piata,sambata am cumparat o gramada de fructe,printre care si aceste caise,care din ce am vazut nu se comportau foarte bine,probabil fiind culese de ceva timp,asa ca am ales sa le includ in acest desert pentru a nu se strica.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2×450 gr aluat foietaj
  • 1 kg caise
  • 4-5 linguri zahar
  • 250 gr branza ricota
  • 1 lingurita flori de lavanda
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu caise si ricota:

Caisele le-am spalat si apoi le-am taiat in felii mici,le-am pus intr-o cratita impreuna cu apa de flori de portocal,florile de lavanda si zaharul si le-am lasat pe foc pana cand au fiert si s-a ingrosat,asa ca o dulceata. Am dat apoi cratita la racit si dupa ce caisele au ajuns la temperatura pe care o vroiam (sa nu fie foarte fierbinti) le-am amestecat cu branza ricota si astfel am obtinut o delicioasa umplutura pentru aluatul meu.

Aluatul l-am taiat in patrate,le-am uns pe margini cu ou,am pus umplutura in mijloc si apoi am apsat pe margini pentru a se lipi am uns cu ou si deasupra si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos. Pe o parte din ele am ales sa presar zahar pudra,insa merg si fara daca vi se par deja prea dulci.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu caise si ricota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

claudiaO 1

16.06.2014, 12:53

ce bune sunt!

Sylvia 1

16.06.2014, 22:47

arata fenomenal

MOKUSKA 1

17.06.2014, 14:32

minunate!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert chec din albusuri cu nuca si stafide - 700 -