Turta dulce

de Julie in Prajituri, 20 Dec 2012 | 5803 vizualizari

 

Este cea mai buna turta dulce pe care o puteti pregati acasa! Perfecta la micul dejun, gustare sau desert.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 70 g faina + inca 170 g,
  • 130 g zahar,
  • 65 ml apa,
  • 30 g unt,
  • 1 ou mic,
  • 1 vf cutit sare,
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu,
  • ½ lingurita scortisoara,
  • 1 vf cutit praf de cuisoare,
  • 1 vf cutit ghimbir,
  • 1 vf cutit nucsoara macinata,
  • ½ lingurita coaja rasa de citrice.
  • Glazura:
  • 1 albus de ou,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 linguri apa fierbinte,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Aluat:

Se caramelizeaza o lingura cu zahar si se toarna, cu grija, apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se adauga apoi, restul cantitatii de zahar, amestecat cu condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele). Dupa ce zaharul se topeste, se opreste focul si in siropul fierbinte se adauga 70 g faina. Se amesteca energic, pana cand se obtine o crema omogena. Se lasa sa se raceasca.

In compozitia racita, se adauga apoi, restul cantitatii de faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, oul, untul topit (si racit) si coaja de citrice. Se framanta bine aluatul pana cand acesta devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Se umezeste o tava cu putina apa si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se formeaza cu mainile mici bile din aluat si se aseaza in tava cu 2 cm distanta intre ele.

In cuptorul incins la 180 de grade, se coc turtele dulci timp de 15-20 minute, pana cand acestea sunt usor intarite pe margini, iar in mijloc sunt inca moi.

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

(Eu am lasat mai multa distanta intre turtite la copt, m-am temut ca vor creste si se vor lipi intre ele, dar au ramas destul de cuminti   Din cantitatile date au iesit 50 buc. de dimensiuni mai mici, pe care le-am copt in doua randuri. Aluatul ramas pentru a doua tava, l-am invelit din nou in folie de plastic, pentru a nu se usca.)

Glazura:

Intr-un vas cu peretii mai inalti, se mixeaza albusul pana cand creste, se adauga zaharul si esenta si se continua mixarea, pana cand se formeaza o bezea ferma. La final se adauga apa fierbinte si se mai mixeaza pana cand este incorporata.

Glazurarea:

Turtele dulci coapte si bine racite, se scufunda in vasul cu glazura si se scot apoi cu o lingura. Se aseaza pe un gratar si se lasa pana se intareste glazura sau pana cand nu mai puteti de pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Turta dulce-0
Turta dulce-1
Turta dulce-2
Turta dulce-3
Turta dulce-4
Turta dulce-5

COMENTARII (27)

LUK 1

22.12.2012, 10:01

arata senzational!parca e cumparata...bravo!o s aincerc si eu reteta

Julie 1

22.12.2012, 17:55

Multumesc tuturor, pentru aprecieri!
Trebuie sa incercati neaparat reteta de turta dulce! Arata ca si cea de odinioara, se intareste ca si aceea, insa numai la suprafata, in interior ramane pufoasa, iar gustul este mult mai aromat de la „condimentele” folosite.
Cred ca deja stiti, reteta o am de la Adina (catkitchen), care la randul ei a preluat-o de la Codruta (Apa.faina.sare)...care la randul ei a gasit-o pe un blog rusesc...
Preluati-o si voi cu toata increderea!

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:35

Preferata mea1

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04