Turta dulce

de iolanda-elena in Prajituri, 7 Noi 2014 | 1731 vizualizari

 

Buna ziua ,dragii mei bucatarasi!!!
Eu sunt un bucataras incepator si o incepatoare in ale prepararii mancarilor si momentan prefer retetele simple.Pt prima mea reteta,va propun o reteta simpla de turta dulce care prin parfumul ei de scortisoara va aduce in case spiritul sarbatorilor de iarna si va duce cu gândul la copilarie,la turta dulce a bunicii :)).Asadar daca va place turta dulce pufoasa,va recomand aceasta reteta care are urmatoarele ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 400 g zahar
  • 100 g miere
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri scortisoara,(normale ,nu cu varf)daca aveti nucsoara,cuisoare,anason,cardamom,puteti face un mix si adaugati 3 LINGURI (eu am avut numai scortisoara)
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 varf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Intr-un vas mare,incapator adaugam faina,zaharul,cacaua,praful de copt,sarea si condimentele.

Amestecam laptele cu mierea si il punem pe foc mediu.Cand mierea s-a topit complet,stingem focul si lasam laptele sa se raceasca,apoi il amestecam cu cele 4 linguri de ulei.

Adaugam laptele peste ingredientele solide si amestecam pana la completa omogenizare.

Tapetam o tava dreptunghiulara( rotunda sau cu gaura la mijloc)cu unt si faina.

Adaugam aluatul de turta dulce in forma tapetata.

Introducem turta dulce in cuptorul RECE si apoi reglam temperatura la 180 grade pt 30-35 min.Inainte de-a o scoate din cuptor faceti proba scobitorii :),(o intepati cu o scobitoare si daca iese umeda o mai lasati cca 5-10 min,depinte de cuptorul pe care il aveti si daca iese curata o scoateti din cuptor).

Scoatem turta dulce pufoasa din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Se pudreaza cu zahar(eu am pudrat-o cu putin zahar,cine prefera mai dulce poate sa puna mai mult zahar):)

Este delicioasa si foarte simplu de gatit.SPOR LA GATIT,BUCATARASII MEI!!!

 

TIPS-URI

1

Se mai poate glazura cu cca 125 g ciocolata la bain- marie ,dupa ce turta dulce s-a racit complet se pune glazura discret calduta si se serveste cand glazura este perfect intarita.

2

Sau se mai poate pudra cu zahar si lamaie (rasa) sau portocala,dupa cum preferati :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turta dulce 350931
retete culinare - Turta dulce 350932
retete culinare - Turta dulce 350933
retete culinare - Turta dulce 350934

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

08.11.2014, 21:31

Miha 1

09.11.2014, 16:45

Bine ai venit!

iolanda-elena 1

10.11.2014, 10:19

Multumesc, miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: