Turte crocante cu mălai

de ionix in Piine, 15 Oct 2010 | 5465 vizualizari

 

Sunt foaaaaarte crocante :D

 

INGREDIENTE

  • Doua maini cu faina de porumb aka malai
  • 4 maini cu faina alba
  • Cica 150 ml de apa calduta
  • lingura cu otet
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 0 lingura cu cimbru
  • 1/3 lingurita cu Sare fina
  • Pudra de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte crocante cu mălai:

Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli,  intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa  fie foarte vartos dar nici lipicios.

Se intinde aluatul pe o planseta curata si se decupeaza in formele dorite.

Intre timp, punem la incins o tigaie groasa  sau o tabla. Pe tabla bine incinsa, asezam turtitele si le coacem la foc mic. Cand incep a se rumeni putin se iau de pe foc. Nu lasati prea mult timp pentru ca riscati sa se intareasca prea tare.

Se servesc reci alaturi de diferite sosuri.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Nu se foloseste ulei la prajit turtele.

2

Se lasa la foc foarte mic pentru a se coace malaiul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Turte  crocante cu mălai 56241
retete culinare - Turte  crocante cu mălai 56242
retete culinare - Turte  crocante cu mălai 56243
retete culinare - Turte  crocante cu mălai 56244

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Ela... adica nu eram inainte?????

ionix 1

15.10.2010, 19:59

@Medi... nuuuuu, am fost de cand m-am nascut... cand eram mica gateam cu noroi

mena29 1

15.10.2010, 21:36

si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D