Tuslama

de Doinavar in Vita, 12 Feb 2013 | 14980 vizualizari

 

Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile si vei face si o tuslama nemaipomenita. Asa. Ajunge sa scoti o bucata de jumate de kil de burta fiarta si o sa vezi ce bunatate o sa iasa. O chintesenta de gusturi si miroazne.
Cand facea bunica mea ciorba de burta, urma tuslamaua si friptura de burta. Zicea bunicu’-meu: Mai Aneto, mai lipsea sa imi faci prajitura si compot din burta asta, ca sa fie tacamul complet.

 

INGREDIENTE

  • ~500 g burta fiarta
  • o capatana de usturoi
  • 20 ml ulei
  • un galbenus de ou
  • 2 lingurite de smantana
  • 2 lingurite de faina
  • 2 foi de dafin
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 peperoni
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuslama:

Se face foarte repede, pentru ca  folosim o bucata de burta gata fiarta. Dupa ce a fiert burta pentru ciorba, scoateti o bucata mai marisoara, lasati-o sa se racoreasca putin si taiati-o bucati ceva mai mari. Curatati usturoiul si taiati jumatate din el feliute subtiri pe care le puneti la calit in ulei.

Dupa cateva minute, cand incepe sa se simta aroma de usturoi, adaugati burta si amestecati cateva minute cu o lingura de lemn, pana se prajeste putin. Amestecati intr-un bol faina cu smantana si galbenusul, apoi adaugati-le peste burta, impreuna cu 2-3 polonice de zeama in care a fiert burta cu zarzavaturile. Lasati sa mai fiarba cateva minute, avand grija sa amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda. Adaugati foile de dafin, zeama de lamaie, sare, piper si cimbru, cat doriti, dupa gust. Mai adaugati si usturoiul ramas, bine zdrobit, dupa ce ati luat mancarea de pe foc.

Adaugati cateva feliute de peperoni sau ardei iute, cand o serviti. Mie imi place cu mamaliguta, dar merge si cu paine. Te lingi pe degete de numa-numa. Pofta buna. Promit si reteta de friptura de burta, la urmatoarea ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

baby_ktalyna 1

13.02.2013, 13:27

arata bine, nu am incercat niciodata

Doinavar 1

13.02.2013, 18:55

Incercati si n-o sa va para rau.

Panacris 1

30.05.2019, 17:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tuslama