Un altfel de humus

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de post, 3 Apr 2011 | 4912 vizualizari

 

Humusul este un aperitiv specific ţărilor arabe pe bază de năut. Reţeta originală conţine un alt ingredient important şi anume, pasta tahini (pasta de susan). Este o reţetă vegetariană sau de post delicioasă. E nemaipomenită pe o felie de pâine prăjită!!

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut din conservă clătit şi scurs 
  • 2 roşii
  • 2 cepe verzi
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • boia pentru presărat
  • felii de baghetă prăjite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un altfel de humus:

Roşiile şi ceapa verde le-am tocat, iar năutul l-am pasat puţin în robotul de bucătărie, dar nu am vrut să obţin o pastă fină (am vrut să rămână mici bucăţele de năut pentru textură). Am amestecat pasta obţinută cu roşiile, ceapa, zeama de lămâie (se pune după gust) şi ulei de măsline.

Am sărat şi piperat humusul şi l-am păpat pe felii de baghetă prăjite uşor.

 

COMENTARII (7)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

05.04.2011, 19:47

Foarte buna
In tarile arabe se fac mai multe variante de hummus;una din variante "Salatet hummus" se prepara ca si a ta si se mai poate adauga si putina frunza de patrunjel verde,1/4 lingurita de oregano,1/2 lingurita boia dulce de ardei si un varf de cutit de chimin macinat; se pot lasa boabele de naut si intregi

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:59

bun bun

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.07.2013, 22:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!