Varza a' la Cluj - in vas de lut

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2010 | 11963 vizualizari

 

Demult vreau sa fac mancarea asta, dar m-a determinat si madi, cand a postat minunatia ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/7607/varza-a-la-cluj-in-vas-roman.html , de unde chiar am preluat cateva chichite ;) . Multumesc, Madi' :-*
Este o mancare excelenta!

 

INGREDIENTE

Pentru pregatirea verzei:
  • doua verze maricele
  • o ceapa
  • sare pentru frecat varza
  • 2 linguri cu bulion sau pasta de tomate
 Pentru pregatirea carnii:
  • o ceapa
  • 3 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 300 g carne tocata amestec
  • o cescuta cu orez
  • sare
  • piper
  • o lingurita cu cimbru
  • 3 frunze de dafin
  • marar/ patrunjel tocat
 suplimentar:
  • 200 g kaizer afumat 
  • 3 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a' la Cluj - in vas de lut:

 

     Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare.

     Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei.

       Pregatirea verzei: 

    Varza se taie fideluta si se freaca bine cu sare ( ca la framantatul aluatului)

    In doua linguri de ulei si putina apa se caleste o ceapa tocata marunt, apoi se adauga doua linguri cu pasta de tomate si o ceasca cu apa. Se adauga si varza peste ceapa si se lasa sa fiarba 10-15 minute.

       Pregatirea carnii: 

    Tocam o ceapa marunt, o calim putin in doua linguri cu ulei si jumatate de cescuta cu apa, apoi mai adaugam o cescuta de apa si 3 linguri cu pasta de tomate si mai lasam 2 minute sa clocoteasca.       Adaugam carnea tocata si orezul spalat in prealabil, apoi sare, piper, cimbru, patrunjel si/sau marar tocat si 2-3 frunze de dafin. Dupa cca 5-10 minute  dam deoparte vasul.

      Scoatem vasul din apa si incepem aranjarea carnii si a verzei:  Pe fundul vasului asezam un strat de varza pregatita ca mai sus, apoi unul de carne cu orez  si cateva bucati de kaizer afumat putin prajit. Reluam operatiunea cu straturile: varza-carne-afumatura, pana terminam tot, astfel ca ultimul strat sa fie de varza, peste care asezam felii de kaizer afumat si prajit.

    Batem doua-trei oua cu putin delikat si verdeata tocata si le turnam peste varza, apoi punem capacul si dam la cuptor 50-60 minute.

      Este excelenta calda sau rece, cu sau fara mamaliguta  ( eu n-am avut rabdare sa astept mamaliga, am papat fierbinte :">  )

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35949
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35950
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35951
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35952
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35953
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35954
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35955
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35956
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35957
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35958
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35959
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35960
retete culinare - Varza a' la Cluj - in vas de lut 35961

COMENTARII (52)

merisor 1

25.11.2012, 09:19

E super! Vreau si eu o...ustensila de-aia care rade tot

Ina 1

25.11.2012, 09:35

)) Chiar e buna ustensila ! Mai ales la radacinoase Si e multifunctionala

babi5 1

24.05.2013, 18:28

Bunaaaaaaaaaaaaa.. cu varza acra nu ai incercat ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S