Varza acra calita

de MotanLaOale in Mancaruri de legume, 16 Feb 2011 | 8692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze acre
  • 400g costita
  • 1 ceapa mare
  • 100ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra calita:

Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata, se toaca fideluta si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt, costita se taie fasii, se pun in ulei si se calesc 4-5 minute.

Se adauga varza si se pune apa pana aproape sa acopere varza.

Se pune piper, 2-3 foi dafin si se lasa la fiert 30-40 minute amestecand din cand in cand.

Cand apa aproape a scazut se scot frunzele de dafin si se introduce in cuptorul preancalzitla 200 grade C pentru circa o ora.

Cand s-a rumenit frumos si se vede uleiul este gata.

Se serveste cu mamaliga si ardei iute.

Eu nu am mai avut malai asa ca nu am facut iar ardei iute nu mananc de aia nu apar in poze.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza cu costita afumata