Varza acra cu afumatura

de Panacris in Mancaruri cu carne, 26 Noi 2012 | 1755 vizualizari

 

Un fel principal, super savurat in familia noastra, indiferent de anotimp.

 

INGREDIENTE

  • varza acra 1000 g,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de palmier 50 ml,
  • ardei gras 1 bucata,
  • zacusca 1 borcan mic,
  • afumatura ( ce am gasit prin frigider bacon, costita afumata, muschi file etc.) 250 g,
  • foaie de dafin,
  • marar uscat,
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu afumatura:

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa, cca 5 minute la foc tare, neacoperit. Ardeiul se curata de seminte se toaca marunt si se adauga la ceapa calita, lasandu-se impreuna cca. 5 minute pana se inmoaie. Intre timp se toaca marunt afumatura si se adauga la amestecul de ceapa si ardei, lasandu-se la foc mediu, cca. 10 minute, acoperit. Varza murata se taie fideluta (recunosc ca am trisat de data asta, am folosit varza murata gata tocata, ;) Se gaseste la Lidl sau Kaufkand (in Romania), in borcan, conserva sau punga;) fierbe mult mai repede si nici nu e prea sarata, ci dulce acrisoara) si se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de cimbru, foaie de dafin, marar uscat, se adauga un litru de apa, apoi se lasa la fiert cca. 20 de minute, la foc mediu, necoperit. Spre finalul fierberii se adauga zacusca si se mai lasa la fiert cca. 10 minute ptr a se impreuna gusturile. Se serveste fierbinte cu paine proaspata si smantana sau su mamaliguta si ardei iute, dupa gustul fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

Varza acra cu afumatura-0
Varza acra cu afumatura-1
Varza acra cu afumatura-2
Varza acra cu afumatura-3
Varza acra cu afumatura-4

COMENTARII (35)

_Alina_

_Alina_ 1

27.11.2012, 09:37

Am venit si eu la o portie

MonaMimi

MonaMimi 1

27.11.2012, 11:10

bun bun

Sim0na

Sim0na 1

27.11.2012, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!