Varza calita cu mamaliga

de cristina1985 in Mancaruri de post, 13 Mar 2019 | 27412 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg varza
  • 1-2 ardei kapia
  • 2 lg-te boia dulce
  • pasta de rosii
  • sare
  • ulei
  • Mamaliga:
  • 850 ml apa
  • 170 g malai
  • 1 lg-ta sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu mamaliga:

Varza se spala, se taie in jumatati si se toaca. Se presara sare si se amesteca cu mana,cateva minute (ca si cum ati framanta).Se lasa 1 ora,pana isi lasa zeama (nu va rezulta multa).Apoi se pune intr-o cratita (cu tot cu zeama), cu ardeiul  taiat cubulete ,ulei ,pasta de rosii, boiaua si se amesteca.Se adauga 1/2 cana  de apa  si se pune pe ochiul mediu de la aragaz (foc mic), cu capac.

Se fierbe 1 ora si 30 minute sau 2 ore (depinde de varza),timp in care mai adaugati putina apa si amestecati .Daca doriti varza cu sos,adaugati mai multa apa.Eu am facut-o mai uscata si in acest caz , am adaugat  cate 1/2 cana din cand in cand, pentru a nu se arde.

Mamaliga: se pune apa la fiert, iar cand da in clocot  se adauga sare si malaiul treptat, amestecand cu telul, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 15 minute, iar in acest timp amestecati. Pentru a decupa diferite forme, puneti o parte de mamaliga intr-o farfurie de supa si lasati sa se raceasca. Apoi o rasturnati usor si decupati cu forme de fursecuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ciuperci varianta mamei