Vinete cu rosii si usturoi

de alinutza1983 in Mancaruri de legume, 5 Iul 2011 | 4464 vizualizari

 

Tot din seria ceva mai light.....:)

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 linguri pasta tomate
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura zaha
  • rsare, piper
  • optional : patrunjel, parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si usturoi:

1. Vinetele se vor taia rondele, apoi se pun pe hartie absorbanta, se pudreaza cu sare si se lasa la scurs cam jumatate de ora!Intre timp, cuptorul se incalzeste la 180 gr.

2. Intr-un bol se amesteca usturoiul si pasta de tomate cu 2 linguri de ulei de masline, apoi se adauga zaharul, sarea si piperul!

3. Tava se stropeste cu 4 linguri ulei de masline, dupa care se aseaza rondele de vinete pe un singur strat; pe fiecare din aceasta se va pune cate putin din compozitia de sos tomat!

4.Cu restul uleiului de masline se stropesc rondelele , dupa care se introduc la cuptor 30 min!Se servesc pe o farfurie intinsa decarate cu verdeata si , dupa plac cu parmezan ras mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

madi_marin 1

06.07.2011, 19:49

arata super....

adry88 1

06.07.2011, 21:21

bun

alinutza1983 1

07.07.2011, 12:09

mersi fetele ! sunt foarte gustoase asa vinetele preparate
!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki