Vinete umplute

de Ina in Aperitive / Garnituri, 15 Aug 2010 | 5479 vizualizari

 

Cand am preparat vinetele umplute, Costel se uita neincrezator, spunandu-mi ca el nu va putea servi o "mancare asa grea" . Cand le-am scos din cuptor....surpriza: a mancat portia cea mai mare, felicitandu-ma :)) . Chiar nu e o mancare atat de grea pe cat pare. Incercati-o! ;)
Principala sursa de inspiratie a fost Oana :)

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  ( depinde cat  de mare ai tava)
  • 300 g kaizer
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei capia
  • ciuperci ( un borcan)
  • ulei de masline ( 2-3 linguri)
  • 4 rosii
  • 3 oua
  • branza rasa sau cascaval
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • marar

     Sos de usturoi cu iaurt:  

  • 200 g iaurt
  • 5-6 catei de usturoi
  • marar tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

 

           Taiem vinetele  transversal, scoatem miezul  cu un cutit , presaram cu sare si  lasam  deoparte 20 minute.   Tocam miezul cubulete mici ,  presaram sare si  lasam  intr-o strecuratoare mare 20 minute.

           Ceapa, usturoiul,  ardeiul capia si  kaizerul se taie marunt .

        Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun  ciupercile si kaizerul. Miezul de la vinete se spala foarte bine sub jet de apa rece, apoi se stoarce in pumni.  Punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand .  Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.

       Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.

       Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa, apoi lasam la cuptor 20- 30 minute, la foc potrivit.

       Punem peste feliile de rosii bucati de cascaval ( eu am avut buric ) si putin busuioc maruntit   si mai dam 5 minute la cuptor.

         Servim cu sos de usturoi si iaurt :  Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.

         Sunt bune calde, dar si reci.

         Pofta mare!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete umplute-0
Vinete umplute-1
Vinete umplute-2
Vinete umplute-3
Vinete umplute-4
Vinete umplute-5
Vinete umplute-6
Vinete umplute-7
Vinete umplute-8
Vinete umplute-9

COMENTARII (37)

Ina

Ina 1

27.08.2010, 20:08

Si eu m-am gandit la voi> Fara calculator e greu al naibii

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

29.08.2010, 16:29

iar ai mancat peste d-ala de 1 metru?

Rodie

Rodie 1

09.10.2010, 16:10

yum! ador vinetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!