Vinete umplute la cuptor

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2012 | 1312 vizualizari

 

Stiu ca exista mai multe variante de vinete umplute, dar asta este varianta mea!!! Sau una din ele!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 350 g carne tocata porc
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 5 frunze busuioc
  • patrunjel verde
  • sare
  • siper
  • ardei iute pisat
  • 2 rosii mari
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.

Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.


Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa ptr ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.


Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu ametescul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora.

Am papat cu gogosari in otet!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete umplute la cuptor 191106
retete culinare - Vinete umplute la cuptor 191107
retete culinare - Vinete umplute la cuptor 191108
retete culinare - Vinete umplute la cuptor 191109
retete culinare - Vinete umplute la cuptor 191110
retete culinare - Vinete umplute la cuptor 191111

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

30.11.2012, 08:38

bune,bune

Sim0na 1

30.11.2012, 10:20

Va multumesc ptr aprecieri

T I M E A 1

04.12.2012, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21