Vitel cu cartofi- la tava

de mihaelar63 in Vita, 17 Noi 2017 | 3791 vizualizari

 

   In sezonul rece preparatele la cuptor, revin in topul preferintelor noastre. Pe langa ca metoda de gatire este facila, implica manopera putina. Se pune tava cu carnita si cartofi la cuptor, iar tu ai timp de alte activitati casnice.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 1 kg cartofi
  • 150 gr sunca feliata ,,Padurea neagra "
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri otet cu zmeura [productie proprie ] https://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 1 lingura otet balsamic de Modena
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 3 linguri unt
  • codite de ceapa verde
  • piper alb mozaic proaspat macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu cartofi- la tava:

  1. Carnea de vitel se spala si se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Masati bucata de carne cu otet balsamic si otet de zmeura.
  3. Cartofii, ceapa, usturoiul se spala si se curata.
  4. Taiati cartofii pe lungime, in opt.
  5. Ceapa se feliaza pestisori. Usturoiul se toaca.
  6. Verdeturile se spala si se maruntesc.
  7. Prajiti pe toate partile  bucata de carne intr-o tigaie cu unt incins pana capata o usoara crusta .
  8. Se transfera carnea de vitel intr-o tava si se incresteaza usor, la distanta de un deget.
  9. In fiecare increstatura din carne introduceti cate o felie de sunca maturata.
  10. Distribuiti pe fundul tavii ceapa si usturoiul.
  11. Adaugati cartofii care au fost usor sarati.
  12. Presarati pe deasupra vitelului rozmarin verde tocat 
  13. in tigaie se pune un pahar cu apa si se lasa sa dea un clocot. Lichidul se pune peste cartofi.
  14. Mai puneti un cubulet de unt peste carne si dati tava la cuptor cam o ora pana carnea se rumeneste si cartofii sunt patrunsi.
  15. In timpul prepararii, adaugati cate putina apa daca este nevoie.
  16. Gustati la sfarsitul prepararii si daca trebuie -sarati sau piparati.
  17. Presarati verdeata pe deasupra la servrire. Eu am folosit codite de ceapa verde.
  18. Serviti vitelul cu cartofi la tava insotit de salata preferata. Noi am avut salata de castraveti cu ceapa rosie.

TIPS-URI

1

In timpul prepararii, adaugati cate putina apa daca este nevoie.

2

Gustati la sfarsitul prepararii si daca trebuie, sarati sau piperati.

3

Serviti daca doriti si un pahar de vin. Cel potrivit langa vitel este vinul rose sau rosu.

4

Ideal ar fi sa folositi un termometru pentru friptura. Trebuie putina rabdare si atentie pentru a controla gradul de fragezime a carnii. Daca doriti sa fie suculenta in interior, o apasati si trebuie sa fie usor moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu cartofi- la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de vitel cu cartofi