Waffle picante cu ratatouille

de katty in Mancaruri de legume, 2 Noi 2014 | 1088 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 vanata mai subtire si mai lunga
  • 1 dovlecel tanar
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper mozaic macinat
  • ierburi de provence(pentru ratatouille)
  • 4 oua pentru prajit+1 lingura ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cascaval ras
  • chilli piper de cayenne
  • 120 gr faina
  • 100 ml apa(pentru waffle)
  • unt topit pentru uns formele de waffle
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffle picante cu ratatouille:

Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul . 
Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde  subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs 10 minute , apoi le clatim rapid printr-un jet de apa rece .Taiem ardeiul gras fasii .
Intr-o tigaie   care poate fi pusa la cuptor punem ceapa la calit in uleiul incins .Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul . Lasam putin pana usturoiul isi elibereaza aroma , apoi punem pe rand vinetele , dovlecelul , apoi ardeii grasi . Lasam sa se inabuse cateva minute , apoi punem bulionul stins cu 100 ml apa  . Punem foaia de dafin , sare , piper , ierburi de provence si dam la cuptor 20-25 de minute , pana sosul scade si legumele se inmoaie .

Pentru waffle amestecam intr-un castron ouale cu smantana , pasta de tomate , pudra de chili . Adaugam sare , piper macinat , faina , apa si la sfarsit cascavalul ras . Omogenizam compozitia . 
Ungem forma de waffle cu unt topit si coacem pe rand waffle .


Prajim ouale in ulei .


Servim pe farfurie cate 2 waffle cu 1-2 oua  , iar de jur imprejur punem ratatouille . Presaram patrunjel verde .

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

03.11.2014, 10:10

Panacris 1

03.11.2014, 10:38

Rocsi 1

03.11.2014, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D