Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

de Zamfira in Zacusca, 7 Sep 2013 | 73845 vizualizari

 

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de gogosari.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 2 kg kapia
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l ulei
  • 4 lg sare dura
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 7 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete, gogosari si kapia:

Vinetele, gogosarii si kapia trebuie copti, curatati si tocati marunt.

Curatam ceapa, tocam marunt si-o calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, gogosari, kapia), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Cantitate totala: 14 borcane (370 ml)

TIPS-URI

1

Recomand a se fierbe in vas ,,Zepter", fierbe mai repede si nu se arde, nu se prinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete, gogosari si kapia" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca fina cu arome noi