Zacusca de ciuperci

de Ela68 in Zacusca, 11 Dec 2014 | 3220 vizualizari

 

De ceva timp, a devenit un obicei sa pregatesc zacusca atunci cand am pofta, nu toamna , in sezonul conservelor, fiindca nu-mi place s-o mananc dupa doua, trei luni de la preparare. Mi se pare ca in timp, isi pierde din gust, de aceea, prefer s-o servesc proaspata.. Asadar, a venit momentul pentru o zacusca de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ciuperci
  • 800 gr ceapa
  • 3-4 morcovi medii
  • 150 ml ulei
  • 3 kg adei kapia
  • 700 gr suc de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2-3 linguri zahar
  • sare, dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri.

2. Spalam, curatam ciupercile si le taiem cubulete mici. Le punem la calit la foc iute cu putin ulei , sare si un praf de piper. In momentul in care incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplusul de lichid, astfel incat sa nu fiarba in apa pe care o lasa si sa se inmoaie prea tare. Mai lasam 3-4 minute si dam la o parte de pe foc.

3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in tot uleiul impreuna cu sarea, pana ce aceasta devine sticloasa. Adaugam apoi morcovul curatat si dat prin razatoarea mare. Se lasa la foc mediu inca 10 minute.

4. Adaugam ardeiul kapia cu tot cu zeama pe care si-o lasa dupa curatare, foile de dafin, piperul si zaharul si lasam la foc mic aproximativ o ora sa scada, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Gustam din cand in cand si potrivim de sare si piper.Tot la final putem adauga ardeiul iute taiat in bucati mari.

5. Cand este gata, zacusca se toarna fierbinte in borcane sterilizate. Au iesit 6 borcane de 400 grame.

 

COMENTARII (19)

Rocsi 1

12.12.2014, 21:58

Cat de bine arata!

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:08

AnyCostescu 1

14.12.2014, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: