Zwiebelkuchen

de Cris2711 in Prajituri, 25 Aug 2012 | 9018 vizualizari

 

Foarte multa ceapa:))si sunca dar ce gust are.....;;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 375 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • 1 ou
  • 150 ml. lapte
  • 1 varf de sare
  • 1 varf de zahar
  • un plic drojdie uscata

Compozitie:

  • 1 kg ceapa
  • 30 gr. unt
  • 125 gr.sunca afumata taiata cubulete

Sosul de umplutura:

  • 250 gr. smantana lichida
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwiebelkuchen:

Intai,am preparat aluatul:

Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul.

Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte.

Am preparat un aluat ca de pizza:D

L-am pus intr-un castron si l-am acoperit pentru 35 de minute.

In acest timp am curatat ceapa,am tocat-o.

Intr-o tigaie am topit 30 gr.de unt,am adaugat ceapa tocata,am calit-o bine si apoi am adaugat sunca si am calit in continuare pana a avut un aspect auriu.

Apoi am luat de pe foc si am lasat-o putin la racit.

Eu am pus placinta cu ceapa intr-o forma rotunda dar se potriveste foarte bine si la o tava normala de cuptor.

Am uns forma cu unt,apoi am intins aluatul ,deasupra am intins peste aluat compozitia cu ceapa si sunca.

Iar deasupra am ornat cu sosul pentru umplutura,pe care l-am pregatit inainte din smantana lichida,cele 2 oua ,sare si piper.

Apoi am introdus forma la cuptor,la 200 de grade pentru 40 de minute.

Se serveste calda dar si  rece este buna. 

 

RETETA IN IMAGINI

Zwiebelkuchen-0
Zwiebelkuchen-1
Zwiebelkuchen-2
Zwiebelkuchen-3
Zwiebelkuchen-4
Zwiebelkuchen-5
Zwiebelkuchen-6
Zwiebelkuchen-7
Zwiebelkuchen-8
Zwiebelkuchen-9
Zwiebelkuchen-10
Zwiebelkuchen-11

COMENTARII (57)

Cris2711

Cris2711 1

19.11.2012, 21:18

Laurici,sa iti treaca tie greata,si apoi iti fac

epurasha2bb

epurasha2bb 1

05.07.2013, 19:48

Cris2711

Cris2711 1

05.07.2013, 21:30

Mariana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!