Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

de Crista_Luca in Prajituri, 1 Dec 2010 | 18378 vizualizari

 

este o prăitură foarte fină si delicioasă ..o reţetă luată de la mama ...... căreia ii mulţumesc mult si o iubesc multtttttt de ttttotttttt

 

INGREDIENTE

  • 1  farfurie  adâncă  mere  răzuite  mărunt   (6  mere  potrivite)
  • 1  cană  nucă  măcinată
  • o  ceşcuţă  mică  ulei
  • o  cană jumate zahăr
  • 2  căni  făină 
  • 2  linguriţe bicarbonat  sau  1 praf de copt
  • 1  ceşcuţă  mică  apă
  • scorţişoară  -  1 linguriţă
  • coajă de lămâie  -  după gust  - opţional
  • zahăr praf si nuci măcinate - decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi nuci (de post):

Se  amestecă  cu grijă  toate  ingredientele .

Într-o  tavă  mai mică, se pune hârtie de copt, si se adaugă compoziţia rezultată. Se pune  în cuptorul  încins, la temperatură  mare  vreo  10 min, pe urmă la temperatură potrivită  pentru aproximativ  70 min (depinde de cuptorul fiecăruia) Prăjitura este gata când trece  testul  scobitorii.

Se presară zahăr praf şi nuci măcinate deasupra.

 Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Cu  aceeaşi  cană  mare  (de aprox. 200 gr.) se măsoară  toate ingredientele.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu mere şi nuci  (de post)-0
Prăjitură cu mere şi nuci  (de post)-1
Prăjitură cu mere şi nuci  (de post)-2

COMENTARII (27)

ionix

ionix 1

08.12.2010, 17:26

arată super

Crista_Luca

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:30

da nadi...aşa e ! MAMA ...mama rămâne este cea mai preţuită din toală lumea........ împreună cu familia!

Crista_Luca

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:32

mersi ionix

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!