Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE507
PRIETENI
Retete

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

In Oaie la 22 Apr 2019

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...

Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

In Prajituri la 17 Apr 2019

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana, esenta de vanilie, zeama de lamaie si crema de whisky. Toarna amestecul lichid peste cel solid si...

Aperitiv Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron.  Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...

Sarmale de post in frunze de stevie

In Mancaruri de post la 1 Apr 2019

Amesteca cimbrul, sumacul, curcuma, scortisoara, sarea si piperul intr-un bol; Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii; Adauga condimentele si amesteca bine; Caleste pentru 2-3 minute si adauga 400 ml de bulion si putina apa; Lasa cateva minute, cat sa scada...

Peste la cuptor

In Peste la 25 Mar 2019

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi...

Pasca traditionala

In Kamis la 5 Apr 2018

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra faina; Las-o sa se activeze cca. 10-12 minute; Porneste robotul de bucatarie si adauga...

Drob usor de pui

In Kamis la 4 Apr 2018

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40 minute, pana sunt moi. Se scurg si se lasa la racit. Intr-o tigaie se pune...

Cozonac cu nuca si rahat

Se amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute pana se umfla. Se pune in vasul robotului faina, un praf de sare, ouale, zaharul, zaharul vanilat,...

Aperitive festive

In Kamis la 30 Mar 2018

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·          Se toaca varza si ceapa julien; ·...

Pastrama de miel

In Kamis la 28 Mar 2018

Se curata bine carnea de miel de grasime si de pielite. Se pune intr-un castron incapator impreuna cu ceapa taiata solzisori, condimentele de la kamis, sare si piepr dupa gust, miere, ulei de masline si vin rosu cat sa acopere carnea. Se amesteca bine de tot si se acopera apoi castronul cu...

File de somon cu cartofi

In Kamis la 26 Mar 2018

Se taie ceapa verde rondele si rosiile cherry pe jumatate. Intr-un castron se pun cartofii bine spalati, cu tot cu coaja si taiati cuburi. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu usturoi granulat, menta uscata, sare si piper. Se amesteca si se pun in tava pe hartie de copt. Se...

Placinta cu carne

In Kamis la 23 Mar 2018

  Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra; Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa...

Desert pasca fara aluat

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si se omogenizeaza compozitia. Se adauga coaja de lamaie, vanilia bourbon si zeama de lamaie. Praful...

Sarmale de post

In Kamis la 19 Mar 2018

Mai intai pregateste frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi...

Cartofi in 3 culori

In Kamis la 14 Mar 2018

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei obtine 3 castroane de cartofi condimentati bine pe care le pui la cuptor in aceeasi tava, pe hartie de...

Tort de ciocolata cu crema de vanilie

Blat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se cerne apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort...

Desert - Cupcakes cu aroma de cafea

Pentru aluatul de briose se amesteca la robot untul moale cu ouale si se cerne zaharul pudra, pana amestecul devine omogen si cremos. Se cerne faina cu praful de copt si bicarbonatul. Se adauga coaja de portocala si esenta de cafea. Se mixeaza totul bine 2 minute. Se asaza hartiutele de briose...

Pizza Calzone

In Pizza la 12 Feb 2018

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framanta. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 7-8 minute. La final, unge...

Sarmale cu carne de porc

In Kamis la 20 Dec 2017

Lasa varza murata la desarat in apa rece cu o seara inainte, sau toarna 2 transe de apa clocotita peste ea si scurge-o bine; Taie cotorul verzei si separa cele mai frumoase frunze; Taie-le la dimensiunea dorita; Resturile toaca-le marunt; Amesteca carnea de porc cu ceapa...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

In Kamis la 19 Dec 2017

Se cresteaza soriciul; Se unge carnea cu putin ulei de masline; Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat; Se potriveste de sare si piper; Se baga salvia si patrunjelul in interior; Se ruleaza...

Turta dulce

In Kamis la 17 Dec 2017

Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva...

Carnati de casa

In Kamis la 14 Dec 2017

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul; Se spala foarte bine matele de porc; Se...

File de somon cu sos de mustar

In Kamis la 13 Dec 2017

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie cu hartie de copt, cu pielea in jos; Se taie lamaia pe sfert, si cu un sfert se stropeste suc pe...

Vin fiert Kamis

In Kamis la 8 Dec 2017

Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se apropie de punctul de fierbere.         In cana punem 20 ml brandy, cuisoarele si...

Lasagna vegetariana

In Kamis la 6 Dec 2017

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele; Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper; Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min; Sos Bechamel: Topeste untul intr-o craticioara; Adauga faina si incorporeaz-o...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

In Kamis la 29 Noi 2017

Coastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore); Se scot, se pun intr-o tava si se...

Paste cu pui la cuptor

In Kamis la 28 Noi 2017

Pune apa cu sare la fiert; Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie; Odata fierte, scurge-le intr-o sita; Taie ceapa Julien; Taie pieptul de pui afumat, cubulete; Taie pieptul de pui crud, cubulete; Incinge...

Negresa de post cu nuci

In Kamis la 24 Noi 2017

Amesteca intr-un bol dulceata de visine, apa minerala si zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul este topit. Adauga uleiul, esenta de rom si un praf de sare rasnita kamis. Stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si adauga-l in bol. Pune semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca praful de copt...

Musaca cu carne tocata si cartofi

In Kamis la 22 Noi 2017

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);...

Supa crema de linte

In Kamis la 17 Noi 2017

Spala lintea rosie si scurge-o; Taie legumele cuburi; Incinge uleiul intr-o oala mica, pe plita; Caleste ceapa si morcovii; Cand au devenit translucide, adauga ardeiul kapia si ardeiul portocaliu; Pune sare Kamis; Pune boia dulce si boia iute pentru inceput;...

Afisate 1 - 30 din 486 retete    
CONCURS CULINAR - RETETE PENTRU MESE IN FAMILIE
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Daca cineva rade, razi impreuna cu el! Daca cineva canta, canta impreuna cu el! Daca cineva lucreaza... lasa-l sa lucreze!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro