Spaghetti muffin

de Meea in Spaghete, 13 Dec 2016 | 590 vizualizari

 

    

          Va scot astazi din zona "normala" si va provoc sa folositi formele pentru muffinm nu doar pentru ceva dulce! Adica, este o idee buna, nu? Imi place la nebunie aceasta idee, arata nemaipomenit pe masa, langa alte aperitive. Oricum, pentru mine pastele arata bine orice ar fi, dar sa le mai vad si asa dragute ca o briosa, abia mai rezist! Sunt spaghete simple, cu sos de smantana cu sunca si broccoli, dar arata intr-un mod mai deosebit.

          Pe langa aceasta reteta delicioasa, m-am mai gandit la inca o chestie: am momente de "pauza" in care ma gandesc "cee sa mai pregatesc de data aceasta?". Asa ca, m-am gandit sa va intreb pe voi! Scrieti-mi pe pagina de facebook (daca nu aveti, scrieti in comentariu mai jos) ce reteta v-ar placea sa o vedeti prezentata/incercata de mine sau ce reteta ati dori sa pregatiti si voi si nu stiti cum! Abia astept sa vad la ce va ganditi! Pupici

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (aprox. 12 buc.):
  • 300 g spaghete
  • ulei de masline
  • Ingrediente sos:
  • 60 g unt
  • 132 g broccoli
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de sunca
  • 3-4 linguri de smantana
  • 100 g cascaval
  • mozzarella
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti muffin:



Punem untul la topit. Adaugam broccoli-ul (sau broccolul haha:)) ) spalat si taiat marunt. Lasam pe foc, pana cand acesta s-a inmuiat. Adaugam apoi sunca taiata dreptunghiulete mici si usturoiul pisat. Dupa ce sunca s-a calit, adaugam smantana si lasam sa dea in clocot. Punem cascavalul ras si condimentam cu sare, piper si boia. Mai lasam sosul pe foc 1-2 minute.


Spaghetele le preparam conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce le-am fiert, clatit si scurs, le amestecam cu uleiul de masline.

Formele pentru briose ( eu am folosit de data aceasta una din silicon, dar si cea teflonata este buna) le ungem cu ulei si punem spaghetele inauntru. Deasupra, punem o lingura (sau doua) din sos, o felie de mozzarella si presaram cimbru. Dam tava la cuptor pana cand mozzarella s-a topit si prinde o coloare aramie. Veti saliva inca din momentul in care veti scoate tava din cuptor.


Daca este nevoie, desprindeti spaghetele de peretii formei cu ajutorul unui cutit, apoi scoateti spaghetele din tava si serviti-le calde si cu multa pofta!


 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/10/spaghetti-muffin.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti muffin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (15)

miki_a 1

17.12.2016, 15:34

Interesante si foarte bune!

Meea 1

17.12.2016, 22:28

multumeesc

noiinbucatarie 1

03.01.2017, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!