Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit

de Andrei Craitoiu in Pui, 10 Apr 2009 | 27994 vizualizari

 

Bucătăraşul Andrei a scris o reţetă garnisită cu o galerie foto de-ţi lasă gura apă …

 

INGREDIENTE

  • - 1 ceapă potrivită
  • - 1 ardei gras roşu
  • - 3 roşii
  • - 1 legătură de pătrunjel
  • - 1 cană de orez bob mare
  • - cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă
  • - o lingură “Secretul gustului”
  • - sare, piper, ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit:

- se taie o ceapă de mărime mijlocie (poza 1)

- se pune puţină sare şi se freacă cu mîna (poza 2)

- se pune un ardei gras roşu tăiat feliuţe (poza 3)

- se adaugă 3 roşii potrivite tăiate cubuleţe (poza 4)

- se taie mărunt o legătură de pătrunjel (poza 5)

- se taie un cartof rondele (poza 6)

- se amestecă totul (poza 7)

- se adaugă o cană de orez (poza 8 )

- se amestecă totul şi se adaugă apă (poza 9)

- se pune ulei de măsline, cel puţin 100 ml (poza 10)

- se adaugă o lingură de “Secretul gustului de găină” şi piper negru măcinat

- se adaugă cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă, etc… (poza 11)

- se introduce vasul la cuptor la foc mare 1 oră şi apoi la foc potrivit 45 de minute

- după o oră se scoate puţin vasul afară, se pune carnea într-o farfurie, se amestecă compoziţia cu o paletă de lemn şi se mai adaugă puţină apă caldă şi dacă mai este nevoie şi ulei, apoi se pune deasupra carnea pe cealaltă parte (poza 12, poza 13)

- după o oră şi 45 de minute se scoate din cuptor, se lasă timp de 15 minute să “respire” şi apoi se serveşte (poza 14)

- se pune în farfurie cu castraveciori acri numai din saramură să scîrţîie în dinţi (poza 15)

- se poate servi cu vin rosu Merlot sau Cabernet Sauvignon

NOTĂ:

- dacă nu aveţi un vas mare de pămînt smălţuit pe interior, puteţi folosi un vas termorezistent tip Yena, corespunzător ca mărime. Secretul acestei reţete este că totul este în stare crudă (nimic călit), cînd se introduce la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

08.05.2011, 13:25

reisnaor_2006 1

20.06.2014, 15:03

imi lasa gura apa

anutz 1

25.06.2014, 16:25

este deliciaosa! eu am facut-o in vas yena si a iesit buuuna. am pus ceapa verde in schimb si carne de porc pe care am calit-o putin in prealabil.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!