Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE624
PRIETENI
Retete / Aperitive / Garnituri

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2024

Iata cum se prepara Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa: Tăiați carnea rămasă în bucăți mici sau fâșii subțiri, în funcție de preferințe. Într-un castron, amestecați crema de brânză cu usturoiul ras sau pisat, sare și piper,...

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2024

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu hârtie de copt sau unsoare. Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le bine cu un tel....

Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de placinte la tigaie cu branza si cascaval: Pentru a pregăti aluatul, amestecă oul, sarea, uleiul și chefirul într-un bol mare. Adaugă treptat făina și praful de copt, amestecând până obții un aluat omogen și elastic. Într-un...

Reteta de rulouri cu pesto de leurda

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu pesto de leurda: Într-un castron, sfărâmăm brânza feta, apoi adăugăm ouăle pe rând. Dacă brânza este mai uscată, este suficient să folosim un singur ou. Putem utiliza orice tip de brânză sărată preferăm,...

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2024

Iata cum se prepara Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval: Tăiați foaia de aluat de pizza în jumătate și așezați prima jumătate într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt, apoi ungeti cu maioneză. Adăugați felii de cascaval pe toată suprafața...

Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de...

Vinete la borcan, cu usturoi si ierburi aromatice in ulei

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2020

Cum se prepara vinetele cu usturoi si ierburi aromatice in ulei: Pregateste cateva borcane si sterilizeaza-le. Taie vinetele in rondele sau cuburi si pune-le la oparit in apa cu o lingurita de sare. Pune-le apoi la scurs. Pune pe fundul unui borcan 2-3 catei de usturoi taiati felii...

Mini omlete cu dovlecei si rosii cherry, cu sos de patrunjel si marar

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2020

Spala rosiile cherry si dovlecelul. Curata coaja dovlecelului, taie-l rondele si rosioarele in jumatate. Pregateste mini tigaia pentru mini omlete. :D  Unge tigaia cu un strop de ulei de masline si pune cateva rondele de dovlecel si o rosioara in centru. Presara putina sare si...

Aperitiv placinta cu branza, ceapa si marar

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2020

Pregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie de copt. Pune prima foaie in tava si presara umplutura de branza cu ceapa si marar, apoi...

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2020

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia. Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti...

Aperitiv spring rolls cu pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2020

Pune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa intr-o cratita si inmoaie pe rand cate o foaie de orez, cam 10-15 secunde, nu mai mult, sa ramana...

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2020

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste tarta.  Spala bine verdeturile. Opareste spanacul si pune-l la scurs. Toaca verdeturile marunt,...

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2020

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe rand cu unt. Taie marginile foilor.  Mixeaza branza intr-un bol sau in vasul robotului pana...

Vinete la cuptor cu branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2019

Pune vanata coapta la scurs.  Asaza feliile de paine intr-o tava, unge-le cu ulei de masline si presara busuioc, sare si piper peste ele. Pune tava in cuptorul incins pentru 10 minute, cat sa se faca painea crocanta. Dupa primele  5 minute intoarce feliile de paine de pe o parte pe...

Aperitiv tarta cu rosii si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2019

Pentru reteta de tarta cu rosii si branzeturi am folosit aluat de placinta congelat. Scoate aluatul de cu seara si lasa-l la decongelat.  Incinge cuptorul la 220 grade C. Unge tava cuptorului cu ulei si tapeteaz-o cu foaie de copt, apoi asaza aluatul in tava.  Unge aluatul cu...

Clatite cu ciuperci si ou posat

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2019

Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :)  Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de ulei in care calesti ceapa si usturoiul si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare, piper si boia de...

Chiftele in aluat cu bere

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2019

Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune...

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2019

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina compozitie in mana si inchide in interiorul acesteia un cubulet de branza ceddar; Modeleaza totul...

Aperitiv Guacamole

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2019

Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia miezul cu o lingura si pune-l intr-un castron.  Stropeste-l cu fresh de lime pentru a preveni...

Saratele (saleuri) din aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2016

1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina. 2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime. 3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine. 4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge...

Tarta floarea soarelui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2016

Vei vedea ca se prepara extrem de usor, iar rezultatul va fi unul spectaculos!  Pentru inceput, c aleste in putin ulei de masline ceapa si usturoiul verde taiate marunt.  Adauga apoi spanacul si lasa-le sa se gateasca 5 minute. Pune compozitia intr-o sita si las-o la scurs,...

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2016

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din...

Trigoane cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2015

Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, apoi laptele, putin cate putin, si untul, mixand incontinuu.  Am...

Tarta cu miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2014

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am...

Topchit

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2014

  Ouale intregi se bat bine cu   sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute.  Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3...

Ardei copti umpluti cu crema de branza, nuci si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2014

Am copt ardeiul si l-am curatat taindu-i cotorul. Am amestecat crema de brinza cu nucile si busuiocul. Am condimentat crema cu sare si piper. Am desfacut ardeiul, am pus crema mixata si apoi am rulat. Am asezat ardeiul pe o farfurie si am pus pe deasupra nuci si frunzulite de busuioc. Am...

Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2014

Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut.  Am impartit aluatul in 5. Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund. Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul...

Foietaj cu mozzarella si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2014

Aluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o. Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de mozzarella si cate una de dovlecel.  Am presarat sare, seminte de fenicul si am stropit cu...

Dovlecei pane cu sos de branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2014

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper. Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg...

Rulada cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2014

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov. Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se...

Afisate 1 - 30 din 68 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]