Bucataras

6

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE638
PRIETENI
Retete / Aperitive / Garnituri

Dovlecei pane cu sos de branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2014

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper. Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg...

Rulada cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2014

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov. Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se...

Floare cu ciuperci si cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2014

Aluatul de foietaj dezghetat se intinde usor cu sucitorul si se presara cu cascaval Delaco afumat, din cel suplu. Ciupercile taiate si curatate se taie felii si se soteaza in ulei de masline alaturi de usturoiul verde taiat rondele fine. Se presara cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Cand s-au...

Sufleu cu cascaval afumat si ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2014

Ciupercile se curata si se taie feliute, apoi se inabusesc impreuna cu ceapa verde taiata rondele fine cu putin unt. Cand s-au inmuiat se opreste focul si se lasa la racit.  Intre timp, se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si apoi treptat laptele, amestecand continuu cu...

Budinca de cartofi, bacon si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2014

Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert. Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am taiat-o rondele, iar ouale le-am batut intr-un castronel. Dupa ce au fiert cartofii (fiind taiati...

Ciuperci cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2014

Am curatat ciupercile de pielite si le-am spalat.  Am tocat coditele de ciuperci, ceapa, usturoiul si mararul. Mie imi place sa adaug si cate o ciuperca tocata la umplutura. Am incins o tigaie mica, am adaugat o lingura de ulei de masline si am pus ciupercile tocate, ceapa, usturoiul...

Rosii cherry umplute cu branza si nuci

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2013

Pentru ca mi-a mai ramas putina branza de la tartinele de dimineata mi-a venit ideea de a mai face ceva gustos. Am mai adaugat doar cateva bucatele de nuca in crema de branza si am amestecat. Reteta de la crema de branza o gasiti aici .  Am spalat rosiile cherry, le-am sters si le-am...

Placinta cu telemea de oaie

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2013

Am comis-o in seara asta! A scos Iri o foaie de placinta din congelator si eu m-am uitat cu ce s-o ungem...Si uite asa am luat si niste branza, oua, verdeata si niste smantana si am facut o  bunatate de placinta. Pe care am si mancat-o, dupa cum va ziceam... :D Branza telemea am dat-o pe...

Reteta video: Ciuperci umplute - Philips Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2013

1. Puneţi feliile de bacon în oala interioară. Apăsaţi MENU, alegeţi programul FRY şi potriviţi timpul la 5 minute. Apăsaţi START şi prăjiţi baconul, cu capacul deschis, întorcând feliile după 3 minute, până ce sunt rumenite uniform. Scoateţi baconul...

Reteta video: Gnocchi cu bacon - Philips Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2013

1. Puneţi feliile de bacon în oala interioara. 2. Apăsaţi butonul MENU, selectaţi programul FRY şi potriviţi timpul la 7 minute. Apăsaţi START şi prăjiţi feliile de bacon. La jumătatea timpului programului, întoarceţi feliile, ca să se rumenească uniform....

Reteta video: Ouă cu ciuperci - Philips Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2013

1. Bateţi ouăle într-un castron şi asezonaţi cu sare şi piper. 2. Puneţi untul în oala interioară. Apăsaţi butonul MENU şi selectaţi programul BOIL la 10 minute. 3. Când untul s-a topit, adăugaţi ciupercile şi gătiţi-le 2 minute. Adăugaţi ouăle...

Reteta video: Cartofi cu unt, Parmesan si ierburi - Philips Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2013

1. Puneţi uleiul şi untul în oala interioară. Selectaţi programul BOIL pentru 10 minute. Când untul s-a topit, adăugaţi cartofii. Amestecaţi, săraţi, adăugaţi 1/2 cană cui apă şi închideţi capacul. 2. Între timp tocaţi busuiocul. 3. Când...

Bulete cu cascaval si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2013

Cartofii i-am fiert si i-am lasat la racit, dupa care i-am pasat. Firele de ceapa curatate si spalate le-am tocat fin.  Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am pus intr-un bol cartofii pasati, cascavalul, ouale si ceapa. Am condimentat cu sare si am amestecat pana am obtinut o...

Budinca cu branza si legume

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2013

Am facut budinca mai mult dupa ureche. Evident, ne putem juca cu ingredientele si cantitatile dupa bunul nostru plac. Iata reteta mea de budinca cu branza si legume: Am spalat, curatat si taiat cubulete dovlecelul si ardeiul capia. Am tocat marunt frunzele de busuioc. Eu am pus destul de...

Cartofi copti cu legume si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Cartofii se spala bine pentru ca ii coacem in coaja. Fiecare cartof sarat, piperat si uns cu putin ulei de masline se impacheteaza in folie de aluminiu. Cartofii se dau la cuptor pentru 1 ora. Se verifica daca sunt copti bine intepandu-i cu o furculita. Se lasa putin la racit. Intre timp...

Budinca cu dovlecei si branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2013

   Se unge un vas termorezistent cu unt. Dovlecelul se curata si se feliaza rondele. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza, piperul, praful de usturoi si patrunjelul. Se pune un strat de rondele de dovlecel, se toarna compozitia de branza, apoi se pune al doilea strat de dovlecel,...

Placinta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2013

Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute.  Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat.  Am adaugat branza, un ou intreg si albusul de la al doilea ou...

Croissante cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2013

Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in fasii egale si apoi am decupat triunghiuri, pe fiecare din ele punand putin cascaval ras. Am rulat...

Tartine cu branza proaspata Delaco si boia de ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2013

Am pus branza intr-un bol impreuna cu smantana, ceapa si boiaua de ardei, am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Am condimentat cu sare, dupa gust. Am taiat cateva felii de paine, le-am prajit si cu ajutorul unui pahar mic am decupat forme pentru tartine.  Cu ajutorul unei...

Minuturi cu cuburi ceva fin

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2013

 Ceva fin, varianta cuburi, mi se pare de mare ajutor in bucatarie. Gustul cu adevarat fin te ajuta sa faci rapid ceva de efect. Fiti atenti aici :P. Dintr-un cub de Ceva fin am pornit la joaca pe farfurie. Ce a iesit, vedeti in fotografie ...

Briose cu cascaval Sofia si broccoli

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2012

Ouale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati. Torni compozitia lichida peste faina amestecata cu praful de copt, si le omogenizezi. Ungi formele cu putin ulei si le asezi intr-o...

Briose cu cascaval Sofia si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2012

  Reteta advertorial Delaco *

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2012

Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele,...

DeSenvis in actiune. Pe care-l alegeti?

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2012

  Provocare. Ne-am facut sendvisurile de dimineata. Unul al meu, celalalt al Irinei. Pe care-l considerati mai aratos? Nu spun care-i al meu si care-i facut de Irina :) Am folosit noul produs Delaco, cascavalul DeSenvis, chifle crocante cu seminte, salata verde, rosii, castraveti!...

Terina cu miere si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Topiti untul intr-o tigaie si amestecati cu mierea. Taiati gorgonzola dolce IGOR si amestecati-o intr-un blender impreuna cu untul topit si mierea pana cand obtineti un preparat foarte cremos. Intr-o tava puneti amestecul cu gorgonzola, unt si miere si lasati la frigider timp de 30 de...

Risotto cu gorgonzola si nuci

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Caliti ceapa tocata marunt in unt. Cand ceapa devine maronie, adaugati orezul si amestecati. Turnati paharul de vin alb in cratita lasati – l  sa se evapore. Adaugati apoi gorgonzola piccante IGOR si lasati pe foc timp de 15 minute, adaugand treptat supa de legume facuta din morcovi,...

Armonia di gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Faceti un sos béchamel cu unt, faina si lapte. Adaugati galbenusurile de ou si gorgonzola IGOR. Adaugati albusurile batute bine si un varf de cutit de sare. Umpleti forme de briose cu acest amestec si coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 10 minute.   Fierbeti...

Gorgonzola finger food

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2012

Taiati gorgonzola dolce IGOR si dati-o prin blender pana cand obtineti un sos cremos. Umpleti pana la jumatate fiecare cupa cu acest sos cremos de gorgonzola dolce. Impartiti mascarpone in trei parti egale, fiecare in cate un bol. In primul bol adaugati ghimbir proaspat ras, in al doilea...

Piine umpluta

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2010

1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...

Crema de branza de capra cu chives si rodie

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2010

1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire. 2. Se amesteca mierea si otetul si se...

Afisate 31 - 60 din 70 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]