Sarmale ca acasa

de Irina in Porc, 16 Mar 2009 | 78865 vizualizari

 

Se ia una bucata sotie din zona Moldovei si se pune la treaba :). Lasind gluma, merita sa incercati aceasta reteta…

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec: 1/2 kg porc +1/2 vita
  • 2-4 cepe taiate marunt
  • 2 oua
  • orez dupa gust
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • 250 g unt
  • o bucata de costita afumata
  • suc de rosii
  • vin alb dulce / demi-dulce
  • varza murata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ca acasa:

O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D . Deci: SARMALE 3D!!

1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la inabusit. Apoi se da la racit

2. Se amesteca ouale cu carnea tocata (noi am pus citeva oua de prepelita) si verdeturile, sare, piper

3. Se adauga ceapa si orezul si se amesteca pina se omogenizeaza.

4. Se aseaza pe fundul vasului 2-3 frunze de varza intregi, apoi se alcatuieste patul din varza tocata marunt, cimbru, marar uscat si costita afumata. Se ia compozitie cam cit o nuca si se inveleste in frunzele de varza murata formindu-se sarmalutele

5. Se aliniaza pe patul de varza sarmalutele astfel: un rind de sarmalute printre care presaram costita afumata, mararul si cimbrul verde (se gaseste in Gima sau Megaimage), un rind de varza taiata marunt + costita afumata, alt rind de sarmalute …

6. Dupa ce s-au asezat in straturi, se pune sucul de rosii (dupa gust), putina apa si se invelesc cu frunze intregi. Se baga la cuptor la foc moale, circa doua ore.

A doua zi se adauga din nou putin suc de rosii si un pahar de vin alb si lasa in cuptor inca doua ore

Se servesc cu smintina, mamaliguta, ardei iute murat si vin rosu …

NOTA: Pentru vizualizarea fotografiei principale este indicata utilizarea ochelarilor 3D!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale ca acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Rahela Velicu 1

21.12.2018, 13:38

CretuValentina 1

21.12.2018, 17:14

Panacris 1

04.12.2020, 20:43

Hmmm, am ratat rețeta asta 3D Dar vezi că sunt mulți cârcotași, cum să pui ouă în carnea de sarmale Dar să ști că și eu pun, deși la mama n-am văzut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Porc dulce acrisor