Cristi Roman

1

Bucataras
incepator

Timdt

Bucataras din 30.10.2011

RETETE34
PRIETENI117
Articole

Fotoreportaj: Oktoberfest de...Dublin

In Bucataras hai hui, la: 10 Oct 2011

Cum necum s-a facut anul asta a 4-a editie a Oktoberfest de Dublin la care particip. De fiecare data se tine in acelasi loc, undeva in centru, pe docurile raului Liffey care se varsa rece si calm apoi, dupa un kilometru, in Marea Irlandei. Editiile din 2008 si 2009 au fost sposorizate de...

Stockholm - o calatorie culinara cu amintiri maxime

In Bucataras hai hui, la: 8 Oct 2011

Undeva la jumatatea lunii august am ajuns 5 zile in Stockholm, pentru o reintalnire dupa 13 ani cu Suedia. A fost cald, mai cald ca in Dublin, si asta a ajutat enorm in explorarea culinara a capitalei suedeze pe care o vazusem doar din aeroport in 1998, cand am avut o cu totul alta treaba intr-un...

FOTOREPORTAJ: Cum arata o ferma publica din mijlocul Dublinului

In Bucataras hai hui, la: 13 Sep 2011

Stiti de ce imi place asa de mult Dublinul? Ok, e un oras mic de tot, si ultima oara am constatat acest lucru la revenirea din Stockholm, acum aproape o luna (da, am promis serial culinar suedez si va veni). Imi place fiindca mereu descoperi lucruri noi, daca iti doresti acest lucru. Ferma...

Provocare la discutii: ce alimente nu aveti la suflet, nu le puteti consuma?

In Cu de toate, la: 31 Aug 2011

Am stat si m-am gandit si m-am decis. Nu, glumesc, nu am stat deloc sa ma gandesc: mi-a venit pur si simplu. Si mi-a venit asa: daca eu de ani de zile sunt cel care va spune multora dintre voi sa va deschideti din punct de vedere culinar, si ma bucur ca STIU ca ati facut si faceti acest...

Hai sa dam si altora din mancarea noastra!

In Cu de toate, la: 19 Iul 2011

E 12 noaptea si afara ploua rar si racoros. Am iesit de la munca si ma indrept cu pasi comozi spre masina in timp ce pe la urechi pluteste calm sunetul unei catedrale din apropiere, al carei clopot anunta ora fixa. Ajung, descui, urc, pornesc si plec. Si ma gandesc. De trei ore ma gandesc cum...

Student in bucatarie (6): examenul de absolvire

In Tehnici, la: 2 Iun 2011

Si iata ca am ajuns si la finalul povestirilor de la cursul culinar pe care l-am inceput in februarie si care s-a incheiat saptamana trecuta. Primul curs profesional de gatit din viata mea a fost dedicat bucatariei clasice franceze, practic gatitului de baza din bucatariile profesioniste. De...

Student in bucatarie (5): fructe de mare, salate, miel si multe poze

In Tehnici, la: 28 Mai 2011

N-am mai scris de ceva vreme despre cursul meu culinar si fiindca am avut vacanta doua saptamani, de Paste, si apoi cu mare bucurie am reasteptat iar inceperea cursurilor. Plus munca din restaurant, plus alte lucruri – si iata ca pana la urma am reusit sa-mi fac timp. Cursuri...

Cum se extrage clorofila din spanac

In Tehnici, la: 13 Mai 2011

Clorofila se gaseste in special in legumele frunzoase, iar spanacul este ingredientul care are cea mai mare cantitate de clorofila, aproximativ 1%. Ce e clorofila? Este un pigment de culoare verde care se gaseste in toate plantele vii si care ajuta in procesul de fotosinteza. Odata...

Uleiul de nuci – inedit, gustos, hranitor, sanatos

In Alimente, la: 3 Mai 2011

Am descoperit de curand uleiul de nuci si tare mult m-am indragostit de el. Am mai demult un mic ghid legat de tipurile de uleiuri si de oteturi din toata lumea, asa ca atunci cand am vazut in Marks&Spencer o sticluta de ulei de nuci, am zis sa o iau, sa vad ce stie si la ce poate fi...

Student in bucatarie (4): Printre calcani, somoni si pastravi

In Tehnici, la: 17 Apr 2011

Un alt modul important al cursului culinar pe care il urmez a fost legat de pesti: filetare, portionare, preparare. Am gasit ca material de lucru un calcan de 12 kilograme (turbot), mai multi pastravi, un somon de 4 kg si mai multi “sole” – inteleg ca la noi termenul romanesc...

Afisate 11 - 20 din 42 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]