Jambalaya de pui

de Brindusa in Pui, 19 Mar 2012 | 3455 vizualizari

 

Prima oara am auzit de acest fel de mancare acum cativa ani. Numele jambalaya mi s-a parut foarte exotic si m-am gandit ca mancarea trebuie sa fie pe placul meu. Facand cateva cercetari, am aflat ca Jambalaya e o mancare specifica sudului SUA. Principalul ingredient este orezul, caruia i se adauga carne de pui, legume, creveti, carnati, rosii, s.a. in functie de regiune si gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti, se aseamana foarte mult cu paella.

In principiu se intalnesc doua tipuri de jambalaya: cea Creola, numita si jambalaya rosie pentru ca alaturi de pui, carnati si creveti se pun si rosii.

Al doilea tip este cel Cajun, care nu contine rosii, dar in care carnea e prajita pana devine maronie, de unde si culoarea mancarii finale.

Cam asta ar fi teoria. Marturisesc ca jambalaya mea este un mix al celor doua de mai sus, si e conforma gusturilor mele. Singurul lucru de care-mi pare rau e ca n-am avut niste creveti sa arunc inauntru :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui, taiat in bucati mici
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 cepe tocate mic
  • 20 cm praz (partea alba) taiat rondele subtiri
  • 1 ardei gras verde
  • 1 bucata de telina
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 600 ml suc de rosii sau rosii in bulion sau rosii proaspete
  • 2 cani orez cu bobul lung
  • 3 cani supa clara de pui sau apa
  • sare dupa gust
  • 3 lingurite condiment cajun (reteta urmeaza)
  • patrunjel tocat
  • Condiment cajun
  • piper negru 1/2 lingurita
  • praf de usturoi 1/2 lingurita
  • praf de ceapa 1/2 lingurita
  • piper cayenne 1 lingurita
  • chilli 1/2 lingurita
  • busuioc 1/2 lingurita
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 2 foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambalaya de pui:

Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli.


Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei.


Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si caleste-le la foc mediu cam 5-7 minute, pana se auresc putin. Adauga usturoiul si mai lasa 1-2 minute.


Adauga puiul si orezul. Pune putina sare si condimentul cajun. Amesteca-le bine.


Adauga supa si sucul de rosii. Amesteca usor ca sa intre lichidul peste tot. Fierbe mancarea la foc foarte mic, pana ce orezul e fiert bine.


Se serveste presarat cu patrunjel si cu o salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambalaya de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mena29 1

30.04.2012, 19:40

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 13:49

interesanta reteta

babi5 1

17.12.2014, 07:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mix de legume chinezesc