Jambalaya de pui

de Brindusa in Pui, 19 Mar 2012 | 3226 vizualizari

 

Prima oara am auzit de acest fel de mancare acum cativa ani. Numele jambalaya mi s-a parut foarte exotic si m-am gandit ca mancarea trebuie sa fie pe placul meu. Facand cateva cercetari, am aflat ca Jambalaya e o mancare specifica sudului SUA. Principalul ingredient este orezul, caruia i se adauga carne de pui, legume, creveti, carnati, rosii, s.a. in functie de regiune si gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti, se aseamana foarte mult cu paella.

In principiu se intalnesc doua tipuri de jambalaya: cea Creola, numita si jambalaya rosie pentru ca alaturi de pui, carnati si creveti se pun si rosii.

Al doilea tip este cel Cajun, care nu contine rosii, dar in care carnea e prajita pana devine maronie, de unde si culoarea mancarii finale.

Cam asta ar fi teoria. Marturisesc ca jambalaya mea este un mix al celor doua de mai sus, si e conforma gusturilor mele. Singurul lucru de care-mi pare rau e ca n-am avut niste creveti sa arunc inauntru :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui, taiat in bucati mici
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 cepe tocate mic
  • 20 cm praz (partea alba) taiat rondele subtiri
  • 1 ardei gras verde
  • 1 bucata de telina
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 600 ml suc de rosii sau rosii in bulion sau rosii proaspete
  • 2 cani orez cu bobul lung
  • 3 cani supa clara de pui sau apa
  • sare dupa gust
  • 3 lingurite condiment cajun (reteta urmeaza)
  • patrunjel tocat
  • Condiment cajun
  • piper negru 1/2 lingurita
  • praf de usturoi 1/2 lingurita
  • praf de ceapa 1/2 lingurita
  • piper cayenne 1 lingurita
  • chilli 1/2 lingurita
  • busuioc 1/2 lingurita
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 2 foi de dafin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambalaya de pui:

Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli. 

Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei.

Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si caleste-le la foc mediu cam 5-7 minute, pana se auresc putin. Adauga usturoiul si mai lasa 1-2 minute.

Adauga puiul si orezul. Pune putina sare si condimentul cajun. Amesteca-le bine.

Adauga supa si sucul de rosii. Amesteca usor ca sa intre lichidul peste tot. Fierbe mancarea la foc foarte mic, pana ce orezul e fiert bine. 

Se serveste presarat cu patrunjel si cu o salata verde. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jambalaya de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

mena29 1

30.04.2012, 19:40

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 13:49

interesanta reteta

babi5 1

17.12.2014, 07:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA