Cristi Roman

1

Bucataras
incepator

Timdt

Bucataras din 30.10.2011

RETETE34
PRIETENI117
Retete

Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde

In Prajituri la 23 Oct 2013

Blatul l-am facut clasic: am tocat marunt biscuitii de unt si i-am amestecat bine apoi cu cele 30 de grame de unt topit. Am intins apoi acest amestec la baza formei rotunde pe care am bagat-o 10 minute la cuptor, la 160 de grade. Intre timp am facut si amestecul de cheesecake: crema de branza,...

Legume cu mozzarella la cuptor

In Mancaruri de legume la 20 Aug 2013

Am feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie. Am pus apoi la rumenit cateva minute feliile de vinete si ciupercile in tigaie de teflon, dar fara pic de ulei. Am avut grija doar sa se...

Supa suedeza de peste

In Supe la 7 Aug 2013

- prima oara se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt, impreuna cu sofranul sau turmericul dar si fulgii de chilli (eu am pus din ambele); - in paralel, in oala in care se va prepara supa, am pus la dezghetat supa de legume pe care o aveam congelata. Daca aveti supa de peste cu atat...

Tagliatelle cu sos de rosii uscate si pesto

In Paste la 15 Iul 2013

Pastele fierte aldente, cam 3 minute maximum in apa fiarta, fiindca sunt proaspete. In paralel sosul: prima oara smantana lichida, iar cand aceasta incepe sa fiarba un pic se adauga rosiile uscate taiate in bucati mai mici, apoi lingura de ulei de rosii uscate si se amesteca la foc mediu cam doua...

Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan

In Mancaruri de legume la 11 Sep 2012

Am pus malaiul la fiert in apa – si mai departe nu mai am ce sa zic la partea asta ca toata lumea stie cum se face mamaliga. Eu insa am pus in plus si cam 150 ml de lapte, dar si parmezan fin ras (cam doua-trei linguri) pentru a obtine in final o mamaliga cremoasa – asta am vrut, deci...

Varianta mea de piureu de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2012

Trec rapid peste inceput – curatare coaja / taiati in bucati cat mai uniforme si pus la fiert din apa rece – si ajung la momentul in care cartofii s-au fiert. Eu tin mereu cartofii pana sunt fierti 80/90 la suta – nu pana sunt superfierti. De ce? Fiindca la cat de fierbinti...

Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos

In Pui la 3 Mai 2012

1. Am spalat si taiat in doua aripioarele, am amestecat apoi ingredientele (toate de mai sus, in afara de usturoi) pentru “coating-ul” acestora – apropo, am tot cautat in romaneste si nu am gasit si nici nu mai tin minte, cum se spune la acest amestec cu care se...

Spread de avocado

In Mancaruri de post la 19 Apr 2012

Scoatem semintele de la ardeiul iute. In reteta originala se foloseste ardei iute verde, am preferat insa ardeiul iute rosu pentru culoare – gradul de iutenie este destul de mult asemanator. Semintele trebuie insa indepartate. Se marunteste apoi ardeiul iute, in bucatele cat mai mici. Nu...

Desert New York cheesecake cu afine

In Prajituri la 19 Apr 2012

Blatul deja stie toata lumea cum se face: am pisat biscutii marunt apoi i-am amestecat cu untul ce se topise in tigaie si cu 20 de grame de zahar brun. Am pus apoi acest amestec pe fundul tavii rotunde de cheesecake si am presat totul, pentru uniformizare (de obicei eu folosesc ustensila pentru...

Trottole tricolore cu vinete

In Paste la 7 Apr 2012

Fiindca sunt facute din grau integral, pastele necesita un timp de fierbere intre 6 si 8 minute (sa zicem 7) pentru a ajunge la stadiul de al dente . Dupa ce ajung la textura dorita pastele se scot din apa clocotita – in unele cazuri se toarna chiar apa rece peste ele, pentru a se stopa...

Salata de spanac cu somon si avocado

In Salate la 28 Mar 2012

Se spala bine frunzele de spanac – chiar daca pe ambalaj scrie ca sunt spalate deja – cu aceasta ocazie se mai invioreaza . Le-am rupt apoi cu mana, prefer asa decat cu cutitul. Am taiat fasii apoi ardeiul gras, am ras morcovul prin ochiul mare al razatorii, am maruntit somonul...

Salata de avocado cu paine de secara si somon

In Salate la 20 Mar 2012

Am fiert ouale “tare”, am curatat morcovul de coaja (daca nu este organic) si l-am dat prin razatoare (fereastra mare), am scos miezul din avocado si l-am taiat cubulete, am facut bucatele mingiuta de mozzarella, am maruntit bucata de somon din conserva, am taiat in cubulete cele trei...

Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)

In Prajituri la 16 Mar 2012

1. Am creat intai blatul, tocand marunt biscutii (cu un mojar), taind ciocolata in cubulete mici cu un cutit si topind untul in tigaie. Am amestecat bine aceste trei ingrediente apoi am intins blatul pe fundul formei de cheesecake si am bagat forma in frigider, 15 minute. 2. Am amestecat...

Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki

In Mancaruri de legume la 7 Mar 2012

Dupa ce masa de otel s-a incins bine, am turnat uleiul de masline si l-am uniformizat cat mai mult pe suprafata centrala cu ajutorul celor doua “mistrii” – obiectele clasice de gatit pentru stilul teppanyaki. Am batut apoi doua oua din cele trei si le-am turnat pe masa...

Risotto cu mere si ciocolata alba

In Dulciuri la 27 Feb 2012

Am curatat de coaja un mar (am folosit Royal Gala, un tip de mar mai dulce, asa ca recomand un mar mai dulce pentru aceasta reteta) si apoi l-am taiat in cubulete. Cu aceasta ocazie admirati si noul meu cutit japonez Global , adica, din punctul meu de vedere, cel mai adecvat pentru lumea...

Scoici St.Jacques (scallops) cu ciuperci in sos redus de peste

In Fructe de mare la 16 Feb 2012

1. Am creat supa de peste, cam 200 de ml, prin fierberea unui cap de peste si a catorva oase mai mari timp de 8-10 minute (spre deosebire de supa/stockul de pui sau de legume, supa de peste se obtine mult mai repede). Cand a fost aproape gata am dat focul mai mic si am adaugat o lingura de...

Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata

In Fructe de mare la 28 Ian 2012

Am folosit scoicile pentru o alta reteta speciala, si fiindca le cumparasem cu tot cu icre (lucru rar), am decis sa le folosesc pe acestea cumva. Dupa 2-3 zile de gandire am ajuns la rezultat: trebuie sa fac un sufleu. Si cum aveam si oua de rata in frigider, pe care le-am gustat iar dupa nu stiu...

Fasole galbena in lapte de cocos

In Mancaruri de post la 4 Noi 2011

Am spalat, curatat, taiat la varfuri fasolea, dupa care am pus-o la fiert, in doi litri de apa, si am lasat-o pana cand s-a fiert aproximativ 80%. Am dat la o parte zeama - pastrand insa o parte din aceasta, separat. Am pus apoi continutul a doua cutii de lapte de cocos (400 grame fiecare)...

Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola

In Fructe de mare la 28 Oct 2011

Carnea de rac este dulce si este inclusa in categoria fructelor de mare desi racii salasluiesc prin mai multe tipuri de ape. Am luat zilele astea o cutiuta dintr-un magazin (necongelata) si azi m-am decis sa o folosesc, fiindca urma sa expire. Sigur, puteau fi niste paste cu rac, yummy yummy,...

Supa crema de ciuperci de padure cu migdale

In Supe la 20 Oct 2011

Ciupercile porcini (ghebe) le-am avut in varianta uscata/deshidratata, asa ca le-am tinut 2-3 minute in apa fierbinte pana cand au revenit la normal. Ciupercile galbene - galbiorii (sau chanterelle in engleza, girolle in franceza) le-am avut aduse din Suedia si depozitate in congelator. Ambele...

Salata calda de curcan si ardei copti

In Curcan la 15 Sep 2011

Pieptul de curcan l-am gandit din prima ca taiat in fasii/rumenit in wok, alaturi de putin ulei de susan si stins cu putin vin alb, sa se inabuse. Garnitura am ales-o asa: un amestec de frunze de spanac, rucola, red chard (nu stiu cum se cheama in romaneste, insa sunt frunze de salata cu...

Garnitura cartofi Byron

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2011

1. Se spala bine coaja cartofilor, inclusiv cu o perie de bucatarie, daca aveti asa ceva. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi se pune sare intr-o tava de cuptor. Nu doar presarati sare, puneti destul de multa. Asezati cartofii peste patul de sare si bagati tava la cuptor pentru...

Omleta cu avocado si branza cu mucegai

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2011

Am taiat jumatatea de avocado in cubulete, am sfaramat cu mana bucata de branza cu mucegai si am amestecat totul cu cele trei oua. Am pus putina sare si putin piper. Tigaie de teflon, o ligurita de ulei de masline (deobicei pun unt, dar acum nu aveam), foc mediu. Apropo – NU gatiti...

Reteta mea de mic dejun integral

In Vegan / Raw vegan la 24 Iun 2011

De ce prefer sa-mi fac singur combinatia aceasta? Pentru ca amestecurile gata facute din magazine sunt pline de zahar si pentru ca nu stiu exact cum au fost amestecate, unde, cum, etc. Plus ca e placerea mea sa combin cu mainile si capul meu, decat sa le iau gata facute de o instalatie...

Salata de somon crud si castraveti

In Somon la 9 Mai 2011

Am taiat fasii subtiri din fileul de somon, am maruntit cele doua fire de ceapa verde, am stors zeama de la lamaia verde. O atentie speciala am dedicat-o castravetelui, pentru o metoda de curatare si taiere pe care am invatat-o de la munca, de la cheful de sushi. Practic, ideea este ca...

Supa chinezeasca din tofu uscat

In Supe la 15 Mar 2011

Taiteii transparenti se tin un pic (doua minute, sa zicem) in apa fierbinte, nu pe foc insa, pentru a se inmuia. La fel si algele marine, care se desfac (cand sunt uscate sunt ca boabele de piper negru), iar tofu uscat la fel. Tofu uscat este sub forma de…cum sa zic, ca nu am poza cu...

Poussin (pui mic) pe pat de supa de legume inabusite

In Pui la 4 Ian 2011

  Am luat doi, am dat 3,50 euro pe unul (450 grame), un astfel de pui mic fiind suficient pentru o portie de mancare consistenta. Si i-am tinut cateva zile in frigider pana acum 2 zile, cand m-am decis sa-i prepar, dar special, fiindca am vrut, evident, sa-i gatesc intregi, dar mi...

Pui si ciuperci in sos de sampanie roz

In Pui la 21 Dec 2010

Am taiat pieptul de pui cubulete mai mari, ciupercile care erau ceva mai mari in doua – restul intregi (chiar imi place sa le simt in furculita, nu sa le alerg prin farfurie, mai ales ca stim bine cu totii ce mici devin ciupercile prin tratarea termica), ceapa rosie tocata marunt. Am...

Doua variante RAPIDE de supa de peste

In Peste la 4 Dec 2010

Totul a pornit de la urmatoarea baza de lucru: am vrut rapid o mancare calda, in ton cu vremea friguroasa din aceasta perioada din Dublin (cea mai mare zapada din ultimii zeci de ani + frigul aferent). Ceva legume se gasesc mereu prin frigider, de aceasta data am avut si ciuperci, insa...

Vinete cu fructe de mare

In Fructe de mare la 26 Aug 2010

Am incalzit bine tigaia solida, cu fund dublu, de paella, adusa din Valencia, nu am pus nici o picatura de ulei, si cand s-a incins bine am aruncat acolo vinetele taiate pe din doua, dar si un ardei gras taiat semirondele. Am vrut sa frig legumele prima oara, pur si simplu, nu sa le calesc,...

Afisate 1 - 30 din 34 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 77

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

mihaelar63

7477 puncte

katty

6942 puncte

Constelatialeu

4888 puncte

Rocsi

4850 puncte

Anett

4283 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro