Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata

de Cristi Roman in Fructe de mare, 28 Ian 2012 | 2576 vizualizari

 

Nu e o reteta pe care sa o faci des, fiindca nu prea se gasesc icre de scoici St.Jacques (scallops), nu e o reteta pe care ti-o recomand sa o faci, fiindca este destul de migaloasa, nu este o reteta pe care ti-o recomand fiindca rezultatul e destul de gras.
Este insa o reteta pe care ti-o recomand daca ai chef de ceva iesit din comun, din cand in cand. Eu as prepara asa ceva in mod frecvent intr-un restaurant high-end, cu un pret pe masura. Poate candva :). Si acum gata cu laudele personale, ca e lung drum pana departe, si uneori o poti lua pe cararea gresita.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame icre de scoici St.Jacques
  • 50 grame unt
  • un ou de rata
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata:

Am folosit scoicile pentru o alta reteta speciala, si fiindca le cumparasem cu tot cu icre (lucru rar), am decis sa le folosesc pe acestea cumva. Dupa 2-3 zile de gandire am ajuns la rezultat: trebuie sa fac un sufleu. Si cum aveam si oua de rata in frigider, pe care le-am gustat iar dupa nu stiu cat timp, am fost foarte fericit sa pornesc la treaba.


Cumva, rezultatul final se obtine destul de usor: am amestecat in blender icrele alaturi de 50 de grame de unt la temperatura camerei, am spart si oul de rata, am pus sare si piper si...am apasat pe buton. Untul chiar trebuie sa fie la temperatura camerei pentru ca procesul de omogenizare sa decurga lin.


Am preincins cuptorul la 180 de grade si am incalzit deja apa intr-un vas. V-ati dat seama, am decis sa gatesc sufleul prin metoda bain-marie.


Am pus amestecul final intr-un vas de ceramica, si vasul de ceramica in cuptor, in vasul cu apa calda. Am inchis apoi bine usa si am stat cam 45 de minute, pana cand sufleul se umfla in pene de mandrie. Timpul este suficient pentru ca icrele sa se gateasca intr-un mod care sa nu permita supravietuirea nici unei bacterii - pestele si fructele de mare sunt destul de pretentioase din acest punct de vedere.


Portia finala pare mica, insa va asigur ca trebuie servite 4 portii din ceea ce vedeti, fiindca preparatul este destul de greu in termeni de colesterol. Este insa gustos asa ca, fie, puteti manca deodata doua portii ;).


Eu am servit sufleul fie pe o bucata de paine de secara 100% si pe un pat de ulei de masline si rosii, fie pe o alta bucata de paine de calitate, prajita, fie pur si simplu.


 

TIPS-URI

1

nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii, ca va ia mama naibii! (adica se duce naibii sufleul, se prabuseste)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de icre de scoici St.Jacques si ou de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Cristi Roman 1

08.02.2012, 13:35

Multumesc .

naomy 1

09.02.2012, 11:32

superba prezentare ,intradevar ceva eschisito ( cum sp spanioli) felicitari pt reteta .

Cristi Roman 1

10.02.2012, 02:43

Multumesc mult, Naomy.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu midii