Fructe de mare cu brocoli

de papabundetot in Fructe de mare, 14 Iun 2014 | 2960 vizualizari

 

Pentru astazi m-am gandit la ceva foarte usor de preparat,care sa nu ma tina foarte mult langa foc mai ales ca deja este destul de cald afara,asa ca am plecat de dimineata la piata si m-am intors cu cateva bunatati printre care creveti si midii.Noua ne plac tare mult,eu cred ca le-as putea manca si marinate cu lamaie si sare:) fara a le mai gati…atat de fascinata sunt de gustul lor.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr creveti decorticati
  • 250 gr midii
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • ulei de masline,
  • unt chilly,
  • curry,
  • 2 linguri gran cucina,
  • chimen macinat
  • busuioc,brocoli,
  • parmezan
  • vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu brocoli:

Evident reteta este o creatie a mea asa ca daca ceva nu va e pe plac puteti elimina sau schimba.


Am curatat mai intai midiile si crevetii,am spalat totul foarte bine,usturoiul l-am tocat marunt.Am pus o oala cu apa la foc si multa sare,pentru a opari brocoli,intr-o tigaie am pus ulei de masline,1 catel de usturoi tocat marunt,1 lingurita curry,chilly,am pus apoi midiile si crevetii,dupa cateva secunde am adaugat putin vin alb,zeama de lamaie si am lasat cateva minute la foc pana cand lichidul a scazut si fructele de mare s-au gatit.Inainte de a opri focul am pus 2 linguri de gran cucina si busuioc tocat marunt.


Brocoli putin oparit in apa cu sare,l-am scurs bine de apa.Intr-o cratita am pus o lingura de unt,celalalt catel de usturoi tocat marunt,ulei de masline si putin chimen macinat,dupa ce usturoiul si-a lasat din aroma,am adaugat buchetelele de brocoli,am scuturat cratita de 2 ori si am oprit focul.Am servit cele 2 preparate impreuna cu zeama de lamaie si parmezan ras.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu brocoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Alexandra Elena 1

14.06.2014, 18:34

ce bune sunt

ralu_ca 1

14.06.2014, 20:40

interesant

babi5 1

27.10.2014, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Cocktail din fructe de mare servit cu legume mexicane si muguri de soia