Taitei cu creveti in sos Bang Bang

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 2 Noi 2016 | 751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame taitei (eu am folosit taitei indonezieni Mie) Pot fi inlocuiti cu spaghete
  • Pentru creveti:
  • 400 grame creveti mari, decorticati (eu am folosit congelati)
  • 1 lingurita paprika afumata (sau mai mult-dupa preferinte)
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel proaspat
  • Pentru sosul Bang Bang:
  • 125 grame maioneza (eu am folosit din iaurt) Poate fi inlocuita cu iaurt
  • 60 grame sos dulce de chili
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • sucul de la 1/2 lime
  • 1 lingurita Sriracha (sos picant)
  • cativa fulgi de chili (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu creveti in sos Bang Bang:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.


Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang.


Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper.


Se taie usturoiul felii si se caleste cateva minute in 2 linguri de ulei.


Se adauga apoi crevetii si se gatesc 4-5 minute, pana sunt gatiti complet. Se adauga pastele si sosul, se amesteca bine, se presara patrunjel deasupra si se consuma imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti in sos Bang Bang" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Mutulica 1

03.11.2016, 06:12

Stii cum e cand ai prins timpurile de dinaintea erei tale?Crevetii au aparut in Romania prin anii 80 , ani cand in magazine nu se gasea mare lucru , dar oamenii "se descurcau".Romania a exportat in Vietnam , "tara tovarasa si prietena" si aia erau atat de amarati ca nu au avut ce sa ne dea in schimb in afara de creveti uscati.Nu erau scumpi , azi ar fi trecut la delicateturi, dar romanii din anii aceia nu aveau informatii si nici nu li s-a spus cum sa-i manance, asa ca exprienta asta a trecut pe langa ei.Si eu aud acum de sos Bang Bang...Esti sigura ca nu e Zdrang?Glumesc.

anca_rm 1

03.11.2016, 09:22

ce imi plac crevetii, super reteta ta

Satisfyyourcravings 1

03.11.2016, 10:45

Mutulica, interesanta istorie. Multumesc pentru interventie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paella de marisco (cu fructe de mare)