Taitei cu creveti in sos Bang Bang

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 2 Noi 2016 | 7443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame taitei (eu am folosit taitei indonezieni Mie) Pot fi inlocuiti cu spaghete
  • Pentru creveti:
  • 400 grame creveti mari, decorticati (eu am folosit congelati)
  • 1 lingurita paprika afumata (sau mai mult-dupa preferinte)
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel proaspat
  • Pentru sosul Bang Bang:
  • 125 grame maioneza (eu am folosit din iaurt) Poate fi inlocuita cu iaurt
  • 60 grame sos dulce de chili
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • sucul de la 1/2 lime
  • 1 lingurita Sriracha (sos picant)
  • cativa fulgi de chili (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu creveti in sos Bang Bang:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. 

Cu ajutorul unui tel, se amesteca toate ingredientele pentru sosul Bang Bang. 

Se decongeleaza crevetii, daca sunt congelati, sub jet de apa rece. Se amesteca apoi cu paprika, sare si piper.

Se taie usturoiul felii si se caleste cateva minute in 2 linguri de ulei. 

Se adauga apoi crevetii si se gatesc 4-5 minute, pana sunt gatiti complet. Se adauga pastele si sosul, se amesteca bine, se presara patrunjel deasupra si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu creveti in sos Bang Bang" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Mutulica 1

03.11.2016, 06:12

Stii cum e cand ai prins timpurile de dinaintea erei tale?Crevetii au aparut in Romania prin anii 80 , ani cand in magazine nu se gasea mare lucru , dar oamenii "se descurcau".Romania a exportat in Vietnam , "tara tovarasa si prietena" si aia erau atat de amarati ca nu au avut ce sa ne dea in schimb in afara de creveti uscati.Nu erau scumpi , azi ar fi trecut la delicateturi, dar romanii din anii aceia nu aveau informatii si nici nu li s-a spus cum sa-i manance, asa ca exprienta asta a trecut pe langa ei.Si eu aud acum de sos Bang Bang...Esti sigura ca nu e Zdrang?Glumesc.

anca_rm 1

03.11.2016, 09:22

ce imi plac crevetii, super reteta ta

Satisfyyourcravings 1

03.11.2016, 10:45

Mutulica, interesanta istorie. Multumesc pentru interventie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de rosii si branza feta