Fasole galbena in lapte de cocos

de Cristi Roman in Mancaruri de post, 4 Noi 2011 | 3479 vizualizari

 

Am gasit la magazinul polonez din cartier fasole galbena pastai, exact cum se gasea in curtea bunicilor mei din Calarasi, asa ca am luat un kilogram pentru a face acasa o mancarica. Am dorit o mancare traditionala clasica romaneasca insa cu un touch fin asiatic, nu complex.

 

INGREDIENTE

  • 800 grame pastai fasole galbena;
  • doua cutii lapte cocos;
  • o cutie de rosii tocate marunt;
  • o ceapa mica tocata marunt/calita;
  • 1/2 lingurita fulgi ardei iute;
  • 1/2 lingurita praf de turmeric (curcuma);
  • sare, piper;
  • pasiune.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena in lapte de cocos:

Am spalat, curatat, taiat la varfuri fasolea, dupa care am pus-o la fiert, in doi litri de apa, si am lasat-o pana cand s-a fiert aproximativ 80%. Am dat la o parte zeama - pastrand insa o parte din aceasta, separat.


Am pus apoi continutul a doua cutii de lapte de cocos (400 grame fiecare) peste fasole, am dat focul mediu si am lasat sa fiarba cam 10-12 minute, dupa care am pus si o cutie de rosii italienesti tocate marunt. Am mai lasat inca 15 minute, cu un capac cu gaurica deasupra, pentru a respira putin (altfel laptele de cocos se umfla si da pe-afara, de aceea trebuie tinut si focul mediu).


Intre timp am sotat intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba maruntita si am adaugat-o pe final in mancarica. Tot pe final am potrivit gustul cu sare, piper, putina curcuma (turmeric) dar si cu jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute (si seminte si coaja uscata).


Laptele de cocos, curcuma si chili au fost singurele ingrediente pe care le-am dorit a le folosi pentru a da un touch asiatic usor acestei mancarici traditionale romanesti, de-altfel. In mod clar nu am dorit o amprenta asiatica mai intensa, altfel as fi adaugat si ghimbir tocat marunt, si lemongrass si povestea putea continua in acest fel.


Mancarea este profund vegetariana/de post, eu insa i-am alaturat si cateva bucatele de pui pe care le aveam dezghetate si pe care le-am rumenit inainte intr-o tigaie separata.


Mancarea este senzationala calda, este cremoasa si matasoasa, iar daca mai inmuiati in zeama de cocos cu rosii si bucati de paine de calitate totul devine un vis real.

 

TIPS-URI

1

fierbeti mancarea pe foc in functie de cat de zemoasa doriti sa fie: cu cat o tineti mai mult cu atat sosul isi va reduce din cantitate si va deveni mai dens - depinde deci de gustul fiecaruia;

2

la fel, puteti dilua sosul final adaugand din zeama in care ati fiert initial fasolea - de aceea am spus ca am pastrat zeama, pentru a o avea la dispozitie in caz ca sosul e prea cremos la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena in lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (107)

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:57

Ramonica 1

29.11.2011, 23:57

foarte interesanta reteta

mihaelar63 1

02.12.2011, 11:11

Precis e buna
Am incredere daca ai testat tu combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ciuperci cu rosii