Linte cu usturoi si ardei

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 17 Mar 2012 | 3377 vizualizari

 

Sincer, n-am avut destula grija cu postul de data asta. Nu i-am dat organismului tot ce ii trebuie si se simte. In post, trebuie sa inlocuim pe cat posibil proteinele din produsele animale cu cele din ciuperci si legumele uscate ca lintea, nautul, fasolea etc. Aveti grija, postul trebuie sa fie in primul rand al sufletului, apoi al trupului. Si postul trupesc nu trebuie privit ca o ocazie sa mai dam jos niste kilograme, ci ca o curatare a organismului dupa toxinele ce s-au adunat pe parcursul anotimpului rece cand l-am "ajutat" sa infrunte frigul cu tot felul de alimente grele.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr linte rosie
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 200 ml bulion
  • 2 frunze de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru, marar dupa gust
  • sare
  • ulei de masline pentru calit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu usturoi si ardei:

Spalam lintea in apa rece si o lasam la muiat macar o ora, apoi o punem la fiert in apa cu sare. Cand e gata o scurgem bine.


Calim ceapa tocata marunt, iar cand s-a muiat adaugam ardeiul taiat fasii subtiri si frunzele de dafin. Turnam eventual putina apa peste ardei ca sa evitam "prajirea", sa fiarba pana se inmoaie. Apoi punem lintea, bulionul si usturoiul pisat si lasam sa mai fiarba 5 minute la foc mic. Potrivim gustul de sare si presaram la final cimbru si marar, cate o lingura din fiecare.

 

TIPS-URI

1

Eu nu am mai gatit linte pana acum... spuneti-mi si voi, e normal ca din linte rrrrosie sa iasa galbena de tot? A fost colorata artificial?!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu usturoi si ardei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

jolygina 1

18.03.2012, 23:21

imi place

Bya Ralu 1

19.03.2012, 06:23

place cum arata

MIUTA 1

19.03.2012, 12:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Orez taranesc condimentat