Pilaf de dovlecei

de irinaririna in Mancaruri de post, 2 Iul 2009 | 6227 vizualizari

 

Reteta cueasa dintr-o carte de bucate a Editurii Flacara (2009).

 

INGREDIENTE

  • - 2 dovlecei tineri
  • - 2 cepe mai mici/ 1 mare
  • - un ardel gras rosu
  • - o lingura unt
  • - o ceasca de orez
  • - 3 cesti apa
  • - 50 ml ulei
  • - 3 rosii
  • - sare
  • - piper
  • - marar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de dovlecei:

Pentru ca reteta sa fie de post se inlocuieste untul cu ulei.


Se curata zarzavaturile si se spala.


Ceapa se taie marunt si se pune la calit in untul topit. Dupa 2-3 minute se adauga dovleceii si ardelul taiati cubulete, condimente, uleiul si doua cani apa.



Se lasa la fiert cam 5-10 minute pana se inmoaie putin dovlecelul si se adauga orezul ales si spalat. Dupa ce s-a calit si el putin se pun restul de apa, sucul de rosii, se potriveste de sare si se mai dau cateva clocote.


Se pune si mararul curatit, spalat si taiat.
Teoretic urmatorul pas ar fi introducerea acestei compozitii la cuptor pntru 15-20 de minute.
Pentru ca am avut un orez cu bobul foarte subtire nu a mai fost nevoie deoarece a fiert foarte repede pe ochi.
In functie de orez alegeti varianta care vi se potriveste.
Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Andreea Caroline 1

01.10.2013, 14:24

la multi ani !!!

Bunica 1

01.10.2013, 18:01

La multi ani!

miki_a 1

01.10.2015, 14:34

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez salbatic cu ciuperci