Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola

de Cristi Roman in Fructe de mare, 28 Oct 2011 | 4981 vizualizari

 

Mancam atat de des omlete in viata asta incat e pacat, cumva, sa ne limitam doar la cele cateva retete clasice: cu cascaval, cu sunca, etc, etc, etc.
Eu ma joc des cu tot felul de ingrediente in omlete, si imi aduc aminte ca acum cateva luni am facut o omleta cu spanac absolut legendara.
Iar acum a venit randul carnii de rac. Pai?

 

INGREDIENTE

  • doua oua
  • 100 grame carne rac
  • o mana de rucola
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola:

Carnea de rac este dulce si este inclusa in categoria fructelor de mare desi racii salasluiesc prin mai multe tipuri de ape. Am luat zilele astea o cutiuta dintr-un magazin (necongelata) si azi m-am decis sa o folosesc, fiindca urma sa expire. Sigur, puteau fi niste paste cu rac, yummy yummy, insa am zis sa pun racul sa mearga invers la mcul dejun in tigaia de teflon :).

Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.

Pasul 1 - am topit in tigaia de teflon lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac - deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus - in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.

Pasul 2 - Dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).

Pasul 3 - Am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.

Pasul 4 - am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.

Eu am mancat omleta pe o felie de paine din faina neagra de secara, incalzita un pic la toaster.

 

TIPS-URI

1

Nu uitati regula SFANTA cand faceti omlete (sau oua ochi): focul trebuie sa fie mic spre mediu, niciodata mare.

2

Portia = doua oua, deci daca doriti doua portii puneti patru oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

31.10.2011, 10:46

mic dejun pe cinste

aziz 1

01.11.2011, 16:11

eu vreauuuu, am mancat raci si calamari si mi-au placut din pacate nu ma pricep sa-i gatesc ,am incercat calamari si sau facut guma de mestecat i-am fiert de le-au sarit capacele

Cristi Roman 1

04.11.2011, 04:02

nu inteleg de ce i-ai fiert, ca nu trebuie fierti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de lamaie