Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola

de Cristi Roman in Fructe de mare, 28 Oct 2011 | 2954 vizualizari

 

Mancam atat de des omlete in viata asta incat e pacat, cumva, sa ne limitam doar la cele cateva retete clasice: cu cascaval, cu sunca, etc, etc, etc.
Eu ma joc des cu tot felul de ingrediente in omlete, si imi aduc aminte ca acum cateva luni am facut o omleta cu spanac absolut legendara.
Iar acum a venit randul carnii de rac. Pai?

 

INGREDIENTE

  • doua oua
  • 100 grame carne rac
  • o mana de rucola
  • o lingura de unt
  • un catel de usturoi
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola:

Carnea de rac este dulce si este inclusa in categoria fructelor de mare desi racii salasluiesc prin mai multe tipuri de ape. Am luat zilele astea o cutiuta dintr-un magazin (necongelata) si azi m-am decis sa o folosesc, fiindca urma sa expire. Sigur, puteau fi niste paste cu rac, yummy yummy, insa am zis sa pun racul sa mearga invers la mcul dejun in tigaia de teflon :).


Nimic special aici, la omleta, doar ca am folosit o mana de rucola pe care am impartit-o in doua, evident dupa ce am spalat-o bine. Jumatate am tocat-o apoi in bucati mai mari, jumatate in bucati mai marunte si am amestecat-o cu un catel de usturoi pisat.


Pasul 1 - am topit in tigaia de teflon lingura de unt apoi am adaugat carnea de rac - deja prefiarta, insa am dorit s-o incalzesc in unt pentru a o inmuia si mai mult si a-i da aroma speciala. Plus - in acest mod am mai eliminat din surplusul de apa din carnea de rac, pe care am dat-o la o parte.


Pasul 2 - Dupa un minut am adaugat ouale frecate bine cu tot cu rucola si le-am amestecat cu carnea de rac cu lingura de lemn (nu folosesc altceva in omlete&tigaie de teflon).


Pasul 3 - Am pus capacul la tigaie si am lasat doua minute, dupa care am intors omleta pe partea cealalta si am adaugat jumatate de catel de usturoi maruntit.


Pasul 4 - am servit omleta cu un mic topping de rucola maruntita si amestecata cu cealalta jumatate de catel de usturoi si putin ulei de masline.


Eu am mancat omleta pe o felie de paine din faina neagra de secara, incalzita un pic la toaster.


 

TIPS-URI

1

Nu uitati regula SFANTA cand faceti omlete (sau oua ochi): focul trebuie sa fie mic spre mediu, niciodata mare.

2

Portia = doua oua, deci daca doriti doua portii puneti patru oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun fancy: omleta cu carne de rac si rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ligia Bxl 1

31.10.2011, 10:46

mic dejun pe cinste

aziz 1

01.11.2011, 16:11

eu vreauuuu, am mancat raci si calamari si mi-au placut din pacate nu ma pricep sa-i gatesc ,am incercat calamari si sau facut guma de mestecat i-am fiert de le-au sarit capacele

Cristi Roman 1

04.11.2011, 04:02

nu inteleg de ce i-ai fiert, ca nu trebuie fierti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Scoici in sos picant