Omleta cu avocado si branza cu mucegai

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2011 | 4533 vizualizari

 

Imi place sa ma joc cand fac omlete, avand la dispozitie atatea si atatea ingrediente: de aceasta data a venit randul avocado-ului sa fie testat in omleta. Si tare bine se comporta!

Deja cred ca am ajuns la a treia astfel de omleta facuta in ultimele 8-9 zile, asa ca ma voi mai calma un pic :). Insa incercati-o si voi, si o sa vedeti unde duce combinatia de avocado cremos cald, branza cu mucegai topita si liantul format din oua proaspete.

Legat de avocado: recunosc ca doar de curand, aproximativ 4-5 luni, am inceput sa-l folosesc in mod regulat. Acum il pun si in salate, si in omlete...si in ce se mai gaseste.

 

INGREDIENTE

  • trei oua de calitate;
  • jumatate de avocado copt;
  • 30-40 grame branza cu mucegai;
  • cateva frunze de busuioc;
  • putin parmezan;
  • seminte de in;
  • sare, piper, ulei masline.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu avocado si branza cu mucegai:

Am taiat jumatatea de avocado in cubulete, am sfaramat cu mana bucata de branza cu mucegai si am amestecat totul cu cele trei oua. Am pus putina sare si putin piper. Tigaie de teflon, o ligurita de ulei de masline (deobicei pun unt, dar acum nu aveam), foc mediu. Apropo – NU gatiti ouale la foc mare, indiferent ca faceti omleta, oua prajite (ochiuri). In mod profesional ouale se gatesc la foc mediu: evitati si arderea si evitati si coacerea prea rapida.


Omleta astfel batuta devine usor verzuie – de la cremozitatea avocadoului.


Separat am mai tinut putina branza si putin avocado pentru a adauga la final de tot, mai mult pentru aspectul de poza, am ras parmezanul si am tocat cateva frunze de busuioc din mandra productie personala de la geam .


Am decis sa mananc omleta impreuna cu doua fete frumoase: doua felii de paine de secara pe care le-am uns cu ulei de masline si le-am dat cu putin usturoi, dupa ce le-am rumenit insa. Priviti coaja feliilor, imaginati-va gustul cald, crocant, intens de paine de calitate cu arome de ulei de masline si usturoi .


In momentul servirii am adaugat busuiocul tocat si restul de ingrediente tinute special pentru acest moment si am presarat si cateva seminte de in. Tare bun a fost!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu avocado si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

PapaBun 1

29.07.2011, 14:35

Stiu, eu insa nu .
Ma bucur mult ca toate bucatarasele sunt fete asa de gashca

adry88 1

11.08.2011, 10:24

tare bun

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:53

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate