Omleta cu avocado si branza cu mucegai

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2011 | 8514 vizualizari

 

Imi place sa ma joc cand fac omlete, avand la dispozitie atatea si atatea ingrediente: de aceasta data a venit randul avocado-ului sa fie testat in omleta. Si tare bine se comporta!

Deja cred ca am ajuns la a treia astfel de omleta facuta in ultimele 8-9 zile, asa ca ma voi mai calma un pic :). Insa incercati-o si voi, si o sa vedeti unde duce combinatia de avocado cremos cald, branza cu mucegai topita si liantul format din oua proaspete.

Legat de avocado: recunosc ca doar de curand, aproximativ 4-5 luni, am inceput sa-l folosesc in mod regulat. Acum il pun si in salate, si in omlete...si in ce se mai gaseste.

 

INGREDIENTE

  • trei oua de calitate;
  • jumatate de avocado copt;
  • 30-40 grame branza cu mucegai;
  • cateva frunze de busuioc;
  • putin parmezan;
  • seminte de in;
  • sare, piper, ulei masline.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu avocado si branza cu mucegai:

Am taiat jumatatea de avocado in cubulete, am sfaramat cu mana bucata de branza cu mucegai si am amestecat totul cu cele trei oua. Am pus putina sare si putin piper. Tigaie de teflon, o ligurita de ulei de masline (deobicei pun unt, dar acum nu aveam), foc mediu. Apropo – NU gatiti ouale la foc mare, indiferent ca faceti omleta, oua prajite (ochiuri). In mod profesional ouale se gatesc la foc mediu: evitati si arderea si evitati si coacerea prea rapida.

Omleta astfel batuta devine usor verzuie – de la cremozitatea avocadoului.

Separat am mai tinut putina branza si putin avocado pentru a adauga la final de tot, mai mult pentru aspectul de poza, am ras parmezanul si am tocat cateva frunze de busuioc din mandra productie personala de la geam .

Am decis sa mananc omleta impreuna cu doua fete frumoase: doua felii de paine de secara pe care le-am uns cu ulei de masline si le-am dat cu putin usturoi, dupa ce le-am rumenit insa. Priviti coaja feliilor, imaginati-va gustul cald, crocant, intens de paine de calitate cu arome de ulei de masline si usturoi .

In momentul servirii am adaugat busuiocul tocat si restul de ingrediente tinute special pentru acest moment si am presarat si cateva seminte de in. Tare bun a fost!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu avocado si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada pentru mic dejun