Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan

de Cristi Roman in Mancaruri de legume, 11 Sep 2012 | 1900 vizualizari

 

Sincer sa fiu uneori cand aud ca mancarea fara carne nu are gust si nu e satioasa nu pot fi de acord. Sigur ca imi plac mancarurile cu carne, si mai sigur e ca, oricum, in ultimii ani, cred ca am redus considerabil aportul de carne pura in dieta mea. Sau poate ca am marit volumul de produse noncarnivore, nu stiu. Adevarul e undeva ascuns in aceasta infinita (din fericire) lume gastronomica.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame malai;
  • 150 ml lapte;
  • 300/400 grame ciuperci cat mai diferite (eu am avut doar doua tipuri, as fi vrut macar trei);
  • vin rosu (cam 200 spre 300 ml);
  • putina smantana lichida;
  • parmezan;
  • sare, piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan:

Am pus malaiul la fiert in apa – si mai departe nu mai am ce sa zic la partea asta ca toata lumea stie cum se face mamaliga. Eu insa am pus in plus si cam 150 ml de lapte, dar si parmezan fin ras (cam doua-trei linguri) pentru a obtine in final o mamaliga cremoasa – asta am vrut, deci in orice caz numai mamaliga groasa nu.


Am taiat ciupercile – cele mai mari in patru cele mici pe jumatate – apoi le-am pus in tigaie, la sotat, in putin ulei de masline. Dupa cateva minute, cand au inceput sa se mai inmoaie am turnat si vreo 50 ml de vin de gatit Porto, plus alt vin rosu pe care il aveam in casa. Sare si piper obisnuit, pentru gust plus, pe final, cam doua linguri de smantana lichida de gatit.


Sincer, mie sosul final de ciuperci mi-a iesit excelent la gust, insa insuficient ca si cantitate lichida – asa ca pe voi va sfatuiesc sa puneti din generozitate vin (mai degraba rosu deci, dar nu sec, ci un pic mai dulce).


La final prima oara in farfuria de servit a mers mamaliga cremoasa, pe deasupra doua polonice din ciupercile cu sosul de rigoare si la final, cu generozitate, fasii de parmezan. Sigur ca la vreo doua ore dupa ce-am mancat mi-am dat seama ca puteam asezona parmezanul ala cu un ulei de masline infuzat pe care il am in casa, dar data viitoare asta.


Mancarea este foarte satioasa, extrem de gustoasa – nu veti simti deloc nevoia de carne – zic asta pentru carnivori – si, dupa cum vedeti, simpla si rustica pana in maduva oaselor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:46

Cris2711 1

21.09.2012, 13:55

I like

andreea_angelo 1

13.11.2012, 14:08

iamiii cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci si legume la cuptor