Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan

de Cristi Roman in Mancaruri de legume, 11 Sep 2012 | 5178 vizualizari

 

Sincer sa fiu uneori cand aud ca mancarea fara carne nu are gust si nu e satioasa nu pot fi de acord. Sigur ca imi plac mancarurile cu carne, si mai sigur e ca, oricum, in ultimii ani, cred ca am redus considerabil aportul de carne pura in dieta mea. Sau poate ca am marit volumul de produse noncarnivore, nu stiu. Adevarul e undeva ascuns in aceasta infinita (din fericire) lume gastronomica.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame malai;
  • 150 ml lapte;
  • 300/400 grame ciuperci cat mai diferite (eu am avut doar doua tipuri, as fi vrut macar trei);
  • vin rosu (cam 200 spre 300 ml);
  • putina smantana lichida;
  • parmezan;
  • sare, piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan:

Am pus malaiul la fiert in apa – si mai departe nu mai am ce sa zic la partea asta ca toata lumea stie cum se face mamaliga. Eu insa am pus in plus si cam 150 ml de lapte, dar si parmezan fin ras (cam doua-trei linguri) pentru a obtine in final o mamaliga cremoasa – asta am vrut, deci in orice caz numai mamaliga groasa nu.

Am taiat ciupercile – cele mai mari in patru cele mici pe jumatate – apoi le-am pus in tigaie, la sotat, in putin ulei de masline. Dupa cateva minute, cand au inceput sa se mai inmoaie am turnat si vreo 50 ml de vin de gatit Porto, plus alt vin rosu pe care il aveam in casa. Sare si piper obisnuit, pentru gust plus, pe final, cam doua linguri de smantana lichida de gatit.

Sincer, mie sosul final de ciuperci mi-a iesit excelent la gust, insa insuficient ca si cantitate lichida – asa ca pe voi va sfatuiesc sa puneti din generozitate vin (mai degraba rosu deci, dar nu sec, ci un pic mai dulce).

La final prima oara in farfuria de servit a mers mamaliga cremoasa, pe deasupra doua polonice din ciupercile cu sosul de rigoare si la final, cu generozitate, fasii de parmezan. Sigur ca la vreo doua ore dupa ce-am mancat mi-am dat seama ca puteam asezona parmezanul ala cu un ulei de masline infuzat pe care il am in casa, dar data viitoare asta.

Mancarea este foarte satioasa, extrem de gustoasa – nu veti simti deloc nevoia de carne – zic asta pentru carnivori – si, dupa cum vedeti, simpla si rustica pana in maduva oaselor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ciuperci