Trottole tricolore cu vinete

de Cristi Roman in Paste, 7 Apr 2012 | 2795 vizualizari

 

Trottolele sunt un tip de paste “carliontate”, facute in special din grisul de grau integral. Voiam de mult timp sa fac paste cu vinete, si cum am vazut in magazin trottole tricolore (cele rosii sunt cu 2% adaos de rosie, cele mai inchise cu 2% adaos de spanac) mi-am zis ca sunt potrivite. In general pentru pastele cu vinete se folosesc mai degraba tipuri scurte de paste (farfale, fusilli, etc). Daca folositi tipuri lungi de paste, incercati mai degraba cu linguini sau cu tagliatelle decat cu spaghetti.

 

INGREDIENTE

  • 120 grame paste trottole;
  • o vanata, taiata cubulete;
  • 300 grame suc de rosii cu pulpa;
  • o biluta mozzarella (80 grame) – se foloseste mai degraba parmezan, eu nu am avut in casa;
  • 30 ml ulei de masline;
  • cateva frunze mari de busuioc verde;
  • doi catei de usturoi;
  • sare, piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trottole tricolore cu vinete:

Fiindca sunt facute din grau integral, pastele necesita un timp de fierbere intre 6 si 8 minute (sa zicem 7) pentru a ajunge la stadiul de al dente. Dupa ce ajung la textura dorita pastele se scot din apa clocotita – in unele cazuri se toarna chiar apa rece peste ele, pentru a se stopa complet procesul intern de gatire (care mai continua in interiorul pastelor chiar daca acestea nu mai sunt pe foc).


Pana atunci insa, am taiat cubulete vanata. Acum – unele retete indica faptul ca feliile de vanata trebuie tinute in apa cateva minute, cu sare, pentru a se mai duce gustul amar. Mie insa niciodata nu mi s-a parut ca de la vinete vine un gust amar, asa ca am sarit acest pas. Voi faceti cum considerati.


In tigaie am pus apoi ulei de masline, nu mult, si am calit usor doi catei de usturoi, dupa care am adaugat cubuletele de vanata. Am sotat totul cam 3 minute (foc mediu) pana cand cubuletele s-au inmuiat. Am dat la o parte amestecul de vanata cu usturoi.


In tigaia in care am preparat partea finala si completa am pus pulpa de rosii, am lasat un minut sa ajunga fierbinte, dupa care am adaugat cubuletele de vanata, dar si o mana generoasa de busuioc uscat. Am mai amestecat cam un minut.


Am adaugat apoi trottolele ce se fiersesera mai devreme al dente si, cum ar zice englezu’, americanu’ sau irlandezu’, am dat un good stir amestecului, inca vreun minut, pana cand pastele s-au uniformizat cu sosul de rosii si cubuletele de vanata.


Am servit la final alaturi de bucatele de mozzarella (rupte cu mana) dar si cu busuioc proaspat si cu inca putin ulei de masline picurat (cam asa fac la multe mancaruri, exact inainte de a manca mai pun putin ulei de masline negatit peste portie). In mod normal, cum am zis, ar fi trebuit sa folosesc parmezan ras in aceasta faza finala, insa a fost minunat si cu mozzarella.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trottole tricolore cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (25)

Oana 1

12.04.2012, 00:02

Cred ca sunt deliciosi carliontii astia! Si mai ales vinetele, iamiii!

adry88 1

13.04.2012, 16:24

arata bn

jolygina 1

14.05.2012, 20:19

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34