Supa chinezeasca din tofu uscat

de Cristi Roman in Supe, 15 Mar 2011 | 6542 vizualizari

 

Munca in restaurantul asiatic pe care am inceput-o de mai bine de o luna, iata (pff…ce-a trecut timpul), imi ofera multe satisfactii, cea mai importanta, alaturi de faptul ca am cunoscut oameni din alt tip de societate (filipinezi – oameni extrem de veseli, si thailandezi, in principal), fiind aceea ca ma pun la punct din ce in ce mai mult cu retete si tipuri de ingrediente de baza in bucataria asiatica.

Si un amanunt important: ceea ce veti vedea mai jos nu face parte din meniul restaurantului, ci a fost preparat de catre bucatari la final de tura, noaptea, pentru staff – asa se face in fiecare noapte, la 1130/12: se face mancare (un fel, deobicei) pentru cei 5-7 oameni din tura respectiva. Cine vrea mananca atunci, cine nu – isi ia la pachet, sau ambele.

Acum doua seri ne-a fost facuta o supa chinezeasca – mi s-a zis, pe baza de tofu uscat, taitei transparenti, carne de pui si alge marine. Suna bine?

 

INGREDIENTE

  • taitei transparenti (facuti din amidonul natural extras din boabele de fasole mung – boabe mici verzi), numiti si glass noodless;
  • alge marine uscate;
  • baghete de tofu uscat;
  • piept de pui;
  • ceapa verde;
  • putin sos soia.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca din tofu uscat:

Taiteii transparenti se tin un pic (doua minute, sa zicem) in apa fierbinte, nu pe foc insa, pentru a se inmuia. La fel si algele marine, care se desfac (cand sunt uscate sunt ca boabele de piper negru), iar tofu uscat la fel.

Tofu uscat este sub forma de…cum sa zic, ca nu am poza cu cele uscate – dar imaginati-va niste tagliatelle mai late si mai zgrumturoase, lungi de 30-40 cm. Si tot asa, se scufunda un pic in apa fierbinte, apoi se taie in bucati de 2-3 cm. Important: cand e uscata e galbena, la fierbere se inchide la culoare.

Dupa ce toate aceste ingrediente s-au inmuiat, incepe prepararea supei, una simpla, amestecandu-se, pur si simplu, alaturi de apa fiarta curata, toate aceste ingrediente, plus bucatele de piept de pui (perpelite usor inainte, separat). Pe final se vine cu o lingura sau doua de soia si cu ceapa verde maruntita. Nimic iute – cred c-a fost primul preparat fara grad de iutenie consumat in aceasta luna de munca la restaurant .

Gustul este exceptional – a fost una din cele mai delicate si speciale supe mancate vreodata – si ma simt un privilegiat. Tofu uscat si inmuiat apoi are consistenta soiei fierte, dar cu un gust mai pamantiu, algele marine – catifelate si gustoase, taiteii au un gust comun, nu ies in evidenta, dar aduc cu ei textura si consistenta de carbohidrati, iar soia are darul, pe langa cel clasic de a da gust (in locul sarii clasice), de a da putina culoare zemei.

Sper c-am descris admirabil mancarea – eu mi-am facut iar pofta singur , e clar ca sunt prea indragostit de mancare si de oamenii care o pregatesc cu pasiune si cu iubire.

Sa fiti iubiti si va promit ca voi mai veni cu preparate speciale din localul in care muncesc cu mult drag – si cu mult efort in unele zile , cum a fost duminica seara, cand am frecat la mana o adevarata “orga” – o instalatie complexa din salon, situata deasupra tabliilor imense de otel incins pe care se prepara mancarea live, in fata clientilor, si care “aspira” aerul plin de vapori de grasime. Va imaginati “distractie” pe mine, ca sa nu mai zic de mainile mele .

Toate bune, prieteni dragi! Fiti optimisti si fericiti, ca se cam rezolva majoritatea treburilor. Daca suntem sanatosi si intregi tine doar de noi sa ne gasim fericirea si binele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca din tofu uscat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

26.04.2011, 22:00

La multi ani cu multa sanatate!!!

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 18:19

interesanta reteta

babi5 1

23.12.2013, 07:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de creveti