Supa crema de linte rosie

de Ina in Supe, 20 Mar 2012 | 6996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • linte rosie 200 g
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina de telina
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2-3 pasta de tomate
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei iute
  • 100 g cascaval
  • 1 lingurita chimen
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte rosie:

Lintea se spala bine in cateva ape.

Punem la fiert - in doi litri de apa cu sare -  telina si pastarnacul ,  taiate bucati mai mari. Cepa, morcovul si ardeiul gras le tocam nu foarte marunt si le calim putin in 2-3 linguri cu ulei, apoi le adaugam peste celelalte legume care fierb, lasand in continuare la foc mic, pana ce toate legumele se inmoaie.

Se adauga  pasta de rosii si lintea spalata si scursa , lasandu-se pe foc inca cca 10 minute, ca lintea sa se fiarba bine.

Se strecoara legumele si se paseaza la blender, amestecandu-se apoi cu supa in care au fiert.

Adaugam o lingurita de chimen. 

Radem cascavalul , curatam de seminte un ardei iute si le mixam in blender impreuna cu o cana de supa in care au fiert legumele, apoi amestecam totul cu supa crema. Punem oala sa mai clocoteasca 2-3 minute , apoi putem servi supa simpla, sau cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte