Vegan_supă cremă verde

de gratziela in Supe, 8 Mai 2011 | 1522 vizualizari

 

Aşa cum îţi spuneam, supele creme sunt plăcerea mea pentru un prânz delicat şi fin. Zilele trecute, când am ajuns în piaţă am rămas atât de plăcut impresionată de cât verde era împrăştiat pe la tarabe, încât am început să tot cumpăt din fiecare fără să mă fi gândit iniţial la meniu. Dragul meu prieten, trebuie să-ţi mărturisesc ceva, până acum nu am ştiut ceea ce este leurda. Ei da, este curios, dar aşa este, pentru că până acum mă tot învârteam prin marile magazine şi nu prin piaţă. Acum, după ce am descoperit leurda, am început să experimentez, iar zilele trecute am făcut o supă cremă care a avut succes, motiv pentru care îţi voi povesti şi ţie cum am făcut.

 

INGREDIENTE

  • 2 legături leurdă
  • 2 legături ştevie
  • 1 pungă de ½ kg mazăre congelată
  • 2 morcovi
  • ½ ţelină mijlocie
  • 1 păstârnac mijlociu
  • 2 cartofi mărişori
  • 1 ceapă uscată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 100ml smântână
  • 2 gălbenuşuri unt cât o nucă (sau două dacă îţi place!)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegan_supă cremă verde:



Speli bine toate frunzele de ştevie şi leurdă şi le cureţi de codiţe.



Cureţi ceapa verde şi usturoiul verde de frunzele veştede şi de mustăţile de la rădăcină, după care le speli foarte bine în jetul de apă rece, mai ales la îmbinarea frunzelor, acolo se strânge pământ şi praf.



Cureţi de coajă rădăcinoasele, le speli în jet de apă rece.



Într-o oală de 5-6 litri , aşezi rădăcinoasele tăiate cubuleţe, frunzele de ştevie şi leurdă mărunţite, ceapa uscată şi cea verde tăiate în bucăţi mai mari şi mazărea congelată. Le pui apă şi le acoperi cam 2-3 degete.



Le condimentezi cu puţină sare grunjoasă, cimbru şi tarhon.



Nu este prea complicat, nu-i aşa?!



Acum, după prima etapă, aşezi oala pe foc mai mare până începe să fiarbă, după care dai focul la mic până fierb toate, mai ales rădăcinoasele.



Cât timp legumele fierb, poţi să faci dressingul:


- dresing vegan:



  • 150ml lapte de soia

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 lingură făină



- dresing cu ouă:



  • 2 gălbenuşuri

  • 100 ml smântâna




După ce au fiert toate, scurgi bine supa printr-o strecurătoare, iar legumele le mixezi. Adaugi untul (dacă eşti vegan, nu te sfătuiesc să foloseşti margarină pentru acel renumit E620 (vezi aici), ci mai degrabă adaugă puţin ulei de măsline.



Amestecă până ce s-a topit untul, după care adaugă dressingul.



Gustă din acest minunat piure, ai să vezi ce gust bun are, iar dacă mai trebuie să adaugi sare, este bine s-o faci acum. Răstoarnă supa, amestecând uşor cu lingura. Supa este gata, şi dacă îţi plac crutoanele prăjite în cuptor, ei bine, poţi să le faci cât timp fierbe supa. Tai în cuburi mici feliile de pâine (pot fi de la pâine puţin mai veche), le răstorn în tavă şi le coc la cuptor. Nu le pun niciun fel de grăsime: unt sau ulei, doar le coc.



După ce s-au rumenit, le scoţi din cuptor şi le aşezi într-un castron din ceramică.



Răsfiri puţin verde peste supă, frunze de pătrunjel mărunţite ca să-i colorezi şi mai mult obrajii.



Este o supă care îţi va încânta gustul şi te va duce pe meleaguri cu dealuri înfrunzite unde cucul încă doarme liniştit sub o ramură de nuc. Chiar dacă primăvara asta este încă adormită , să ştii că vara se apropie cu paşi de vals, iar castanul din curte va înflori curând împrăştiind miresme de neuitat. Plimbă-ţi privirea peste florile de corcoduş, căci în curând vor plânge cu petale albe peste aleea care calci, iar parfumul de zambilă va fi doar amintire. Fii fericit căci toate sunt trezite să-şi împlinească soarta şi verdele te va înconjura cu dragoste precum o mantie de mătase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegan_supă cremă verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

lia maria 1

09.05.2011, 09:30

delicioasa si foarte sanatoasa

Dya Daniela Andrei 1

09.05.2011, 11:09

MIUTA 1

09.05.2011, 12:13

Felicitari delicioasa si foarte sanatoasa,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Miyeokguk - Supa coreeana de alge