Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)

de Cristi Roman in Prajituri, 16 Mar 2012 | 6563 vizualizari

 

Recunosc ca sunt intr-o faza “cheesecake” – dupa cel cu banane acum am facut unul pe baza de unt de alune, ca inspiratie dupa o reteta de Craciun a Nigellei Lawson (pe care, de curand, am inceput sa o iubesc, dupa ce am urmarit-o mai atent, ca aveam o alta impresie despre ea). Untul de arahide este unul puternic caloric, insa am spus ca pentru mine sanatos nu inseamna dietetic, ci natural ;) .

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 200 grame biscuiti de unt;
  • 2 cubulete de ciocolata alba de vanilie;
  • 50 grame unt nesarat.
  • CREMA:
  • 200 grame mascarpone;
  • 200 grame branza philadelphia;
  • 150 grame unt de arahide;
  • 50 grame zahar brun;
  • 3 oua;
  • o lingura extract vanilie.
  • SOS TOPPING:
  • o ciocolata 46% cacao;
  • 150 grame smantana lichida;
  • 50 ml lapte;
  • 25 grame zahar brun.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu unt de alune (peanut butter):

1. Am creat intai blatul, tocand marunt biscutii (cu un mojar), taind ciocolata in cubulete mici cu un cutit si topind untul in tigaie. Am amestecat bine aceste trei ingrediente apoi am intins blatul pe fundul formei de cheesecake si am bagat forma in frigider, 15 minute.


2. Am amestecat apoi cu blenderul cele trei oua, cele doua tipuri de branza fina, cele 150 de grame de unt de arahide, extractul de vanilie si zaharul brun. Cand am obtinut crema omogena de culoare grena am gustat sa vad daca e suficient de dulce (mie nu-mi plac dulciurile “dulci”, adica cele care ustura pe gat, ci cele asa… calme si placute – dar clar dulci), apoi am turnat-o peste blatul care statuse 15 minute la frigider.


3. Am bagat apoi forma de cheesecake la cuptor, la 160 de grade, pentru aproximativ 35-40 de minute, sau pana cand toata crema se intareste usor si se mai coloreaza la aspect.


4. Intre timp am facut si toppingul, amestecand intr-o oala de inox la foc mediu ciocolata intreaga cu 46% compozitie de cacao, smantana lichida, laptele si zaharul brun, pana cand am obtinut sosul de ciocolata dorit.


5. Dupa ce cheesecake-ul s-a facut la cuptor, l-am scos, l-am lasat cateva minute, apoi am pus un strat de rondele de banane (coapte) pe deasupra, dupa care am turnat sosul de ciocolata. De aici nu am facut decat sa mai astept sa sa raceasca, aproximativ o ora, langa geam, dupa care am bagat toata prajitura la frigider, mai multe ore.


6. In momentul in care am scos-o, pentru a taia felii din ea, totul a mers snur: sosul s-a intarit, blatul la fel, crema s-a omogenizat perfect, asa ca am scos cu mare usurinta inelul exterior al formei. E de preferat insa de multe ori sa introduceti lama cutitului intre prajitura si inelul exterior, facand un ocol complet, pentru a ajuta la “desprinderea prajiturii” de forma sa.


Credeti ca a fost bun, muscand dintr-un blat rece cu gust de unt si bucatele de ciocolata alba, dintr-o crema de branza intarita, rece, dulce si cu gust de alune, simtind aroma placuta de banane coapte si nu in ultimul rand, simtind gustul sublim al unui sos de ciocolata bland la textura si intens aromat?

 

TIPS-URI

1

Cautati unt de arahide fara continut de sare, este mai eficient pentru dulciuri, fiindca unele tipuri contin intre 2 si 3 la suta sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Aurelia 07_07 1

17.03.2012, 15:29

Cristi super a iesit vreau si eu o bucatica

mirela0911 1

18.03.2012, 16:27

Cat de bun este!

jolygina 1

14.05.2012, 20:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake